MOBIL

Imagination lanserer råsterk grafikkbrikke

Selskapet som står bak grafikkbrikkene i iPhone "gir alt" i den nyeste generasjonen. 

15. juni 2012 - 14:17

Imagination står bak PowerVR-grafikkbrikkene vi blant annet har sett i iPhone 4S, Samsung Galaxy Nexus og Motorola Razr, og viste allerede i januar frem de første produktene i 6-serien, G200 og G400 - som skal være 20 ganger raskere enn dagens PowerVR-varianter

Og nå har selskapet avduket ytterligere to brikker: PowerVR G6230 og G6430. 

Og mens de to brikkene vi så i januar ble utviklet med fokus på å få på plass så mye ytelse som mulig på så liten plass som mulig, ligger prioriteringen litt annerledes i de to nykommerne.

Større og kraftigere

Her har Imagination presset så mye de greier av ren maskinvarekraft inn i brikkene uten å ha som et krav at de skal være minst mulig - de er altså fysisk større, men vesentlig kraftigere enn de andre brikkene i 6-serien.

Strømforbruket er imidlertid et viktig punkt, som alltid når det lages maskinvare til små apparater. 

De nyeste brikkene vil nok være mest aktuelle for tablets, smart-TVer og andre litt større produkter, mens vi antar G6200 og G6400 vil være på plass i mobiltelefoner i slutten av året eller tidlig neste år. 

På kundelisten for 6-serien finner du blant annet ST-Ericsson, som står bak systembrikkene i Sonys telefoner. Med mindre Apple plutselig bytter leverandør tipper vi også at den neste iPhone- og iPad-versjonen vil romme en av nykommerne. 

Kilde: Imagination Technologies

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.