T2

iMac får Haswell-prosessorer ombord

Og kjappere lagring og wifi.

Apples iMac får Haswell-prosessorer innvendig, og små andre forbedringer.
Apples iMac får Haswell-prosessorer innvendig, og små andre forbedringer. Bilde: Stein Jarle Olsen
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
24. sep. 2013 - 15:29

Apple var blant de første til å oppdatere sine supertynne Air-maskiner til Intels siste prosessorgenerasjon Haswell, men resten av selskapets maskiner har måttet vente.

Haswell-bump

Nå er det iMac som står for tur. Alle modellene blir oppgradert til firekjernede Haswell-prosessorer på mellom 2,7 og 3,2 GHz. Basisutgaven har 8 GB RAM og en roterende harddisk på 1 TB, men både rene SSD-er og Apples hybriddisk Fusion Drive er tilleggsvalg.

Fusion Drive skal ha blitt opptil 50 prosent raskere enn forrige modell, ettersom Apple har gått over til PCIe-basert lagring.

21.5-tommeren kommer i basisutgaven med Intels heftigste integrerte grafikkløsning, kalt Iris Pro, mens det er Nvidias Geforce-brikker i 700-serien som tar seg av grafikken på de øvrige modellene.

Her snakker vi GT 750M for den dyrere grunnmodellen av den minste utgaven og henholdsvis GTX 755M og 775M på 27-tommerne.

TEST: Macbook Air: Så lenge holder nye Air

Bedre wifi

Wifi-brikken har også fått seg en oppdatering, og støtter nå 802.11ac-standarden med hastigheter på opptil 1 Gbit/s, forutsatt at du har en ruter som også støtter denne standarden.

Utover dette er iMac-ene uforandret fra tidligere. Skjermoppløsningen er fortsatt 1920x1080 for den minste modellen og 2560x1440 for 27-tommeren. Prisen starter på henholdsvis 10990 og 15490 kroner.

Da vi testet alt-i-ett-maskiner tidligere i år, konkluderte vi med at iMac-skjermen ikke har touch, men at det samtidig gjør at den ikke sliter med de samme refleksjonene som Windows-modellene med touch.

Både ytelsen og støynivået var også fenomenalt, og prisen ikke ublu sammenliknet med hva konkurrentene kunne tilby. Den nærmeste av konkurrentene er Dells XPS 27.

Les også:

TEST: Sony Vaio Pro 13: Denne 13-tommeren veier såvidt over et kilo

TEST: Samsung Ativ Book 8: En PC med noe for absolutt alle

TEST: Asus Taichi: Denne PC-en har noe ingen andre har

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.