KRAFT

Ilddåp for Småkraftforeningas nye leder

 

8. jan. 2013 - 13:40

Fortsatt er Knut Olav Tveit journalist i Mandag Morgen, men i mars er han på plass som leder i Småkraftforeningen. Nå er programmet for Småkraftdagane, som finner sted i Bergen 19. – 21. mars, klart.

– Da skal jeg lede et heldagsseminar om fornybar energi og verdiskaping, styre en politikerdebatt og gjennomføre Småkraftforeningas årsmøte før det hele avrundes med festmiddag, forteller Tveit.

Les også:

Journalist blir småkraftsjef

Høyre og Frp vil gjøre småkraft mer lønnsomt  

Lærebok

På programmet står blant annet konsesjonslovgivning, miljøtilsyn, nettkapasitet, el-sertifikater og kostnader.

– Jeg vil også anbefale folk å ta en tur til NVEs seminar som er ut til å bli rene læreboken i hvordan man etablerer et småkraftverk. Jeg syns det er veldig bra at fagdirektoratet på området stiller opp på denne måten med et gratis tilbud.

– Rammene legges nå

Tveit lover å utfordre politikerne i partidebatten:

– NHOs Kristin Skogen Lund sa nylig til Klassekampen at det er som energistormakt Norge kan gjøre seg gjeldende internasjonalt og i alle fall når det gjelder fornybar energi er det lett å være enig med henne. Med energiressurser som vann, vind og bio har vi alle muligheter til å gjøre oss gjeldende, sier han og viser til et gammelt slagord:

– "Tenke globalt - handle globalt". Småkraft passer godt inn her. Med lokalt eierskap forblir også verdiskapningen på lokale hender. Rammene for morgendagens fornybare Europa, hvor Norge kan spille en viktig rolle, legges allerede nå.

Les også:

Småkraftforeninga mister lederen

Samer vil bygge gigantisk kraftverk  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.