MOBIL

Ikke lei av iPhone-rykter?

Den neste iPhone-varianten er sannsynligvis ikke langt unna. Her er en kjapp oppsummering av ryktene.

20. juni 2011 - 14:52

Apple har en svært effektiv markedsføringsstrategi som enkelt og greit er å holde munn. Med unntak av iPhone 4-lekkasjen i fjor har selskapet greid å holde tett om produktene sine helt frem til det sekundet Steve Jobs drar dem frem på scenen under en av Apples pressekonferranser.

Dette skaper nysgjerrighet, som igjen skaper spekulasjoner, som igjen skaper rykter. Og når journalister ringer Apple får de verken bekreftet eller avkreftet mistankene sine.

Det eneste vi vet 100 prosent sikkert om den neste iPhone-modellen er at den kommer.

Resten av innholdet i denne artikkelen er en blanding av kvalifisert, ukvalifisert og vill gjetting vi har rasket sammen fra en rekke nettsteder.

Hva vil den hete?

Dersom vi skal se historisk på Apples navnevalg, altså iPhone, iPhone 3G, iPhone 3Gs og iPhone 4, så er det naturlig at den neste modellen i rekken får navnet iPhone 4G.

Det andre navnet som dras frem med jevne mellomrom er iPhone 5.

Når kommer den?

Både iPhone 3G, iPhone 3Gs og iPhone 4 ble lansert i juni, og det var derfor mange som forventet at Apple ville avduke iPhone 5/4G tidligere denne måneden.

Det gjorde produsenten ikke, men vi fikk til gjengjeld se den neste versjonen av operativsystemet for iPhone, iOS5.

LES OGSÅ: Dette er nytt i iOS5

At plattformen allerede er ute av skapet betyr mest sannsynlig at telefonen ikke er veldig langt unna. Det antas nå at vi får se den neste iPhone-versjonen i september.Det vrimler av Photoshop-jobber som dette på nettet.

Har den muskler?  

Det er all grunn til å anta at den kommende Apple-telefonen byr på mye mer krutt enn tidligere utgaver. Mest sannsynlig får vi se en variant av Apples A5-systembrikke som også står i iPad2.

Etter å ha brukt grafikkbrikken PowerVR SGX535 i både iPhone 3Gs og iPhone 4 er det også på tide å gå over til en nyere generasjon her.

 Apple har selvsagt ikke uttalt noe offisielt, men blant de antatte kandidatene finner du den samme brikken som i iPad 2, altså PowerVR SGX543MP2.

Det har også blitt spekulert i om PowerVRs neste generasjon, altså SGX6-serien (som foreløpig har kodenavnet Rogue) vil dukke opp.

Arbeidsminnet blir sannsynligvis like stort som i iPad 2 og iPhone 4, altså 512 MB.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Hvordan blir skjermen?

Det er flere måneder siden det dukket opp et bilde av det som skulle være frontdekselet til den neste iPhone-versjonen. Om dette stemmer så vil skjermen gå helt ut i sidene av telefonen, og rammen (altså på langsidene) vil være så godt som borte.Dette bildet har skapt spekulasjoner.

Denne designen har også gått igjen i mange av Photoshop-ryktebildene som har dukket opp i etterkant.

Det ryktes også at skjermen vil være 3,7 tommer, altså 0,2 tommer større enn den du finner i de andre versjonene. Oppløsningen på 960 x 540 piksler skal imidlertid være den samme.

Hvordan blir designen?

Rammen i forrige avsnitt har lagt grunnlaget for veldig mange spekulasjoner rundt hvilken design Apple går for i den kommende telefonen sin.

Noen varianter viser en telefon som er helt identisk med dagens iPhone 4, mens andre viser varianter som er formet som en kile, altså en design som er tynnere i den ene enden enn den andre.

Alt som har dukket opp av bilder til nå har vært åpenbare Photoshop-jobber. Unntaket er bildet av rammen, men denne tror vi vi skulle greid å lage selv ved å skrape maling av iPhone 4-dekselet.

Hvilke varianter kommer den i?

Alle iPhone-modeller som har blitt gitt ut har kommet i flere varianter der lagringsminnet er den eneste forskjellen. Dette blir nok også tilfelle i år, mest sannsynlig i form av 16/32 Gb eller 32/64 GB-varianter.

Det har også gått noen veldig vage rykter om at Apple denne gangen kommer med en billigere og mindre avansert versjon av telefonen, noe som isåfall gir telefonen et betydelig større nedslagsfelt enn i dag.

Kun Apple vet svaret

Nok en gang må vi understreke at alt informasjonen i denne artikkelen er basert på spekulasjoner som har gått de siste månedene. Hvordan telefonen til syvende og sist blir får vi forhåpentligvis svaret på til høsten.

LES OGSÅ:

Test av iPhone 4

Hvit iPhone på onsdag

 

Kilder: 9to5mac.com, Reuters, Wikipedia (og en del andre)Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.