INDUSTRI

– Ikke farlig å hurtiglade Teslaer

Til tross for at en Tesla brant opp under lading fredag.

En Tesla Model S 2014-modell ble totalskadd etter at den tok fyr under lading på en hurtigladestasjon på Brokelandsheia i Gjerstad kommune i Aust-Agder fredag.
En Tesla Model S 2014-modell ble totalskadd etter at den tok fyr under lading på en hurtigladestasjon på Brokelandsheia i Gjerstad kommune i Aust-Agder fredag. Bilde: iGjerstad.no/NTB Scanpix
NTB NTB NTB NTB NTB NTB NTB
2. jan. 2016 - 12:27

Teslaen, en 2014-modell av typen Model S, brant nesten helt opp da den sto til hurtiglading ved stasjonen på Brokelandsheia i Gjerstad i Aust-Agder fredag.

Skal være trygt

Brannen må ikke skremme folk fra å kjøre Teslaer eller hurtiglade, sier generalsekretær i Norsk Elbilforening, Christina Bu til NRK.

Hun sier det har vært gjennomført flere millioner hurtigladinger i verden det siste året og at dette ikke er noe som vanligvis skjer.

– Hurtiglading skal normalt være helt trygt. Nettopp derfor er det viktig at man finner ut hva som har skjedd, så elbilister ikke blir redde for å hurtiglade. Det er unødvendig, sier Bu.

Skal undersøkes

Det var ingen personer inne i Teslaen da den tok fyr.

Brannårsaken er fremdeles uklar og både bil og ladestasjon skal nå undersøkes nøye.

Tesla understreker at det ikke er farlig å bruke deres hurtigladestasjoner i Norge, eller noe annet sted.

Meldingen om brannen kom inn ved 14.40-tiden første nyttårsdag.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.