BLOG

"If irony was made out of strawberries, we'd all be drinking a lot of smoothies right now."

Sitatet i tittelen kommer fra South Park-episoden "Krazy Kripples", og er den perfekte beskrivelsen på en uttalelse Apple-sjef Steve Jobs nettopp kom med. Saken er Adobe Flash, og hvorfor iPhone ikke støtter det. Flash er teknologien som brukes på Youtube og til animasjoner på nettet, som denne. Flere telefoner støtter etterhvert Flash, blant annet Nokias smarttelefoner og nå nylig HTC Desire. Adobe, som lager Flash, mener at iPhone-eiere går glipp av "hele nettet" når de surfer på en telefon uten Flash. Flash kan også brukes til å skrive programmer (det finnes en del Flash-programmer til Nokia-telefoner for eksempel).Apple har på sin side stått imot og nektet å slippe Adobe til på iPhone. Og nå har Steve Jobs altså kommet med en uttalelse hvor han forklarer hvorfor. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
30. apr. 2010 - 15:40

Jobs gir i uttalelsen fem grunner, og den første er denne:

Flash er ikke "åpent".

- Adobes Flash-produkter er 100 prosent proprietært. De er kun tilgjengelig fra Adobe, og Adobe har fullstendig kontroll på fremtidige forbedringer, priser etc. Selv om Adobes produkter er bredt tilgjengelig betyr det ikke at de er åpne, siden de kontrolleres fullstendig av Adobe og bare er tilgjengelig fra Adobe. Etter nesten alle definisjoner er Flash et lukket system, skriver Jobs.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Wow. "If irony was made out of strawberries, we'd all be drinking a lot of smoothies right now."

Prøv å bytte ut "Adobe" og "Flash" med "Apple" og "iPhone" i sitatet, og se hva som skjer.

Når det er sagt, så har Jobs en del gode poenger, blant annet at Flash ble laget for PC-er med mus. For at Flash skal fungere skikkelig på en mobiltelefon må mye skrives om. Dessuten kommer nå HTML5 som kommer til å kunne gjøre det samme som Flash og mer.

Og Flash ER en proprietær standard. At Apple helst vil bruke åpne standarder i sine produkter er forståelig, selv om deres produkter er bygget på proprietær programvare. 

Vi sier ikke at Jobs er på jordet, men ironien i sitatet var så sterk at undertegnede nesten falt av stolen.

Les mer om Jobs Flash-uttalelser på Engadget.

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Via: Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.