KARRIERE

Identifiserte tsunamiofre

BISTO KRIPOS: Hege Skryseth (40), administrerende direktør i Geodata, bisto Kripos etter tsunamikatastrofen.
BISTO KRIPOS: Hege Skryseth (40), administrerende direktør i Geodata, bisto Kripos etter tsunamikatastrofen.
Dag Yngve Dahle
7. apr. 2008 - 09:46

Hvilket annet yrke kunne du tenkt deg?

Jeg trives veldig godt innenfor teknologisektoren. Jeg ville ikke valgt en annen bransje i dag. IT gir muligheten til å være med på å påvirke effektivisering i samtlige andre bransjer. IT-næringen er er en spennende næring i konstant endring og utvikling. I IT-næringen er jobbene ofte fleksible, slik at det blir enklere å balansere mellom familie og jobb gjennom tilrettelegging av gode mobile løsninger.

Hvilket yrke kunne du ikke ha tenkt deg?

Jeg ville ikke ha trivdes med en standard 8-16-jobb uten mulighet til påvirkning. Jeg trives ikke med rutinepreget arbeid uten menneskekontakt, for eksempel det å sitte inne på et kontor med saksbehandling hele dagen eller jobbe i butikk.

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren?

Jeg har opplevd mange spennende øyeblikk. Jeg var kanskje spesielt stolt da Geodata var med og bisto Kripos med arbeidet rundt identifiseringen etter tsunamien i Sørøst-Asia. Vi hadde jobbet litt for politiet før tsunamien, og fikk en henvendelse om vi kunne bistå Kripos. Saken var at landskapsformasjonene var endret, slik at kartene mange steder ikke stemte. Flyfoto før og etter tsunamien måtte til. Da nye kart var på plass, ble det enklere å finne de omkomne. Vi sendte også en mann til Thailand. For ham var det rimelig tøft å være der, men samtidig en fantastisk mulighet til å hjelpe.

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre?

Her er det ingen tvil: En økt satsing på investeringer i forskning og utvikling.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.