I vinter blir det bedre for trafikken over Hemsedalsfjellet

Det blir bedre regularitet for trafikken over Hemsedalsfjellet alt denne vinteren. Det sørger ny fresegate og kolonneplass for.

En del av fresegata som er bygd på høyfjellet i Hemsedal i høst kan alt tas i bruk denne vinteren.
En del av fresegata som er bygd på høyfjellet i Hemsedal i høst kan alt tas i bruk denne vinteren. Foto: Bjørn Kåre Ifarnes
15. des. 2022 - 12:20

Det skriver Vegvesenet i en pressemelding.

Arbeidene som Anlegg Øst Entreprenør gjør for Statens vegvesen i Hemsedal har allerede kommet så langt at både deler av fresegatene på høyfjellet og den forlengede kolonneplassen ved Bjøberg kan tas i bruk nå.

Utvidet kolonneplass ved Bjøberg har akkurat fått belysning. <i>Foto:  rode Hansen/Anlegg Øst</i>
Utvidet kolonneplass ved Bjøberg har akkurat fått belysning. Foto:  rode Hansen/Anlegg Øst

– Det vil gi en stor forbedring av forholdene for vintertrafikken mellom Hemsedal og Lærdal nærmest omgående, forteller prosjektleder Knut Erik Skogen i Statens vegvesen i meldingen.

Han sier at fresegatene fra Vestland grense mot Hemsedal og utvidet og utbedret kolonneplass på Bjøberg ventelig vil redusere både stengetiden og kolonnetiden over Hemsedalsfjellet denne vinteren.

Starter igjen 9. januar

Byggeleder i Statens vegvesen, Bjørn Kåre Ifarness, forteller at det blir to og en halv ukes anleggspause nå i jule- og nyttårshelgen. Da blir også all form for lysregulering tatt ned. Anlegg Øst har siste arbeidsdag før jul onsdag 21. desember.

Anleggsdriften ved Trøim, Bjøberg og i høyfjellet gjenopptas etter planen mandag 9. januar. Så vil det være anleggsdrift til midt i februar før en tar vinterpause fram til påske.  Fra uke 15 (i april) vil anleggsarbeidene på riksvei 52 starte opp igjen fram mot sommeren 2023. 

Sommeren 2019 kunne entreprenøren støpe selve bruplata på Seutbrua i Fredrikstad.
Les også

Partene skal krangle tre måneder i rettssalen om dette veiprosjektet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.