Onsdag var ekspertgruppa på befaring ved E39 i Heim

Ekspertgruppa som Statens vegvesen har oppnevnt for å undersøke jordskredet i Heim i Trøndelag var onsdag på befaring ved skredområdet.

Onsdag var ekspertgruppa som skal undersøke skredet i Heim på befaring.
Onsdag var ekspertgruppa som skal undersøke skredet i Heim på befaring. Foto: NGI
7. sep. 2022 - 15:30

– Det er nyttig å være her og se med egne øyne hvordan skredområdet ser ut. Det gjør inntrykk å se det på nært hold, og jeg tenker på de som er berørt av skredet og de som har mistet en av sine, sier leder for ekspertgruppa, Lars Andresen, i en pressemelding fra NGI.

Andresen er administrerende direktør for NGI (Norges Geotekniske Institutt), og leder ekspertgruppa som Statens vegvesen har utnevnt. Ekspertgruppa skal få frem alle fakta om hvorfor skredet ble utløst, og hva som ble gjort frem mot hendelsen.

Ekspertgruppa som Statens vegvesen har oppnevnt til å undersøke skredet i Heim: fv. Anders Beitnes, Faveo Prosjektledelse, Johan Arnt Vatnan, Cajun Management, Ingrid Havnen, NVE, Lars Andresen, NGI (leder) og Arnstein Watn, NTNU. <i>Foto:  NGI</i>
Ekspertgruppa som Statens vegvesen har oppnevnt til å undersøke skredet i Heim: fv. Anders Beitnes, Faveo Prosjektledelse, Johan Arnt Vatnan, Cajun Management, Ingrid Havnen, NVE, Lars Andresen, NGI (leder) og Arnstein Watn, NTNU. Foto:  NGI

Andresen forteller at dette er første gang ekspertgruppa møtes. Nå skal de sette seg ned og legge en tidsplan for arbeidet:

– Nå skal vi planlegge arbeidet. Når vi får oversikt over de relevante problemstillingene, må vi diskutere behovet for å trekke inn ytterligere kompetanse, sier Andresen.

Han sier at det er for tidlig å si noe om når ekspertgruppa kan mene noe om årsaken til skredet.

– Vi vil jobbe så raskt som mulig, men vi vil ta den tiden vi trenger for å gjøre et grundig arbeid, sier Andresen.

Ekspertgruppa består av:

  • Lars Andresen, NGI (leder)
  • Anders Beitnes, Faveo Prosjektledelse
  • Johan Arnt Vatnan, Cajun Management
  • Arnstein Watn, NTNU
  • Ingrid Havnen, NVE
På det merkede området ønsker Norsk Kjernekraft å bygge SMR-anlegg. Som skissen viser er det god plass til minst fem anlegg, men det kan også være plass til sju 300 MW-anlegg. Øverst til venstre ligger det store gassprosesseringsanlegget på Kollsnes.
Les også

Sikret tomt: Vil bygge fem kjernekraftverk

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.