BYGG

Vi lanserer TU Bygg. Her er våre 5 løfter til leserne

Heretter skal TU Media følge byggebransjen tettere.

Knut Bjørheim er ansatt som nyhetsleder for TU Bygg.
Knut Bjørheim er ansatt som nyhetsleder for TU Bygg. Foto: Privat
Knut BjørheimKnut BjørheimJournalist
28. mai 2018 - 05:20

TU Media er i vekst, og med TU Bygg ønsker vi å fremme en mer dyptpløyende og fremtidsrettet tilnærming til byggenæringen enn det du finner på andre nettsteder. For å få til dette har vi opprettet en egen redaksjon som skal jobbe utelukkende med byggstoff.

Her er våre fem viktigste løfter til deg som leser:

1. TU Bygg er fremtidsrettet

På TU Bygg vil du få mer om det som kommer til å skje enn det som har skjedd. Ny teknologi, miljø-innovasjon og digitalisering er alfa og omega for å alle som vil holde tritt med utviklingen i byggenæringen. Som en av foredragsholderne på årets Smart industri-messe formulerte det: Er du ikke opptatt av Industri 4.0 i dag, vil du være ute om fem år!

2. Skal gi innsikt

På TU Bygg skal vi forklare hvordan ting virker, se etter sammenhenger og være kritiske. Hvordan påvirkes de ansatte når alle oppgaver mottas på mobilen, og hver bevegelse på byggeplassen loggføres? Hva betyr det for bransjen når Norges største entreprenør, Veidekke, og Norges største boligbyggelag, Obos, går sammen om en digital plattform?

Valgmulighetene og usikkerheten har aldri vært større. Kan hende er det derfor bransjens mange konsulenter har så gode tider. Visste du at det bare i Norge er nesten tre tusen selskaper som livnærer seg av byggteknisk rådgivning?

3. Alltid oppdatert

På TU Bygg vil du også finne alt du trenger å vite om kontrakter og konkurser, ansettelser og anbudsrunder, skandaler og suksesshistorier. Vi fremhever de viktigste hendelsene, men gir også tilgang til det siste av pressemeldinger og børsnyheter.

Når journalistene sover, jobber robotene med oppdaterte informasjonsstrømmer.

4. Vi dekker eiendomsutviklingen

Et nytt byggeprosjekt starter som oftest med en eller annen form for eiendomstilegnelse. Derfor skal vi gå eiendomsmarkedet etter i sømmene, det vil si den delen som driver med bolig- og næringsutvikling, ikke bare kjøp og salg.

5. Vi følger med på spennende arkitektur

På den ene siden skjelles arkitektene ut for akademisk jåleri og løsninger som er teknisk umulig å bygge. På den andre siden hylles de for sine praktbygg og folkekjære landemerker. Det er på tide at et byggnettsted tar arkitektene på alvor. Det skal vi gjøre på TU Bygg.

Noe du savner? Transport- og anleggsbransjene er helt utelatt, som du ser, dette stoffet tar Veier24 seg av her i TU. På TU Bygg blir det bygg. Bare bygg.

Med alle omstillingene denne næringen står overfor, er det mer enn nok å skrive om. Ofte vil disse omstillingene ha paralleller til resten av næringslivet, så stoffet vårt bør være av interesse for langt flere enn byggebransjens egne folk.

Velkommen til Norges nye byggnettsted: TU Bygg – for deg som vil vite hva som kommer til å skje!

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.