STATENS VEGVESEN

I dag begynte landets nye vegdirektør i jobben - den 11. i rekken og første kvinne

Ingrid Dahl Hovland gikk rett i møter da hun ankom Statens vegvesen på sin første dag i jobben som landets nye vegdirektør.

Klokka 07.09 var Ingrid Dahl Hovland på plass ved Statens vegvesens hovedkontor på Brynseng i Oslo. Deretter gikk det slag i slag.
Klokka 07.09 var Ingrid Dahl Hovland på plass ved Statens vegvesens hovedkontor på Brynseng i Oslo. Deretter gikk det slag i slag.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
1. nov. 2019 - 08:58

Det var verken ballonger, kake eller velkomstkomite å se da den nye vegdirektøren ankom hovedkvarteret til Statens vegvesen i Oslo i dag. Nå kan det skyldes at hun var blant de første som ankom kontorkomplekset denne tidlige høstmorgenen.

Selv var hun både våken og opplagt til å ta fatt på oppgaven.

– Ja, jeg gleder meg veldig til å ta fatt. Særlig den siste tiden har jeg brukt til å motivere meg og sette meg inn i en del av de oppgavene som nå venter.

Tyvstartet i går

Den tidligere Nye Veier-sjefen innrømmer at hun tyvstartet litt med å være innom kontoret i går, først og fremst for å sjekke ut kalenderen de nærmeste dagene. Og da fikk hun samtidig gjort en liten hilserunde på huset.

– Jeg fikk en veldig god mottakelse i går. I dag er det rett på arbeidsoppgavene med en tett agenda hvor de første møtene starter allerede klokka 7.30. Deretter går det i møter tett i tett til klokka 16. Vi starter med møte i ledergruppen, så skal jeg ha noen møter med derpartementet, samt noen møter om den pågående omorganiseringen.

Tirsdag 16. april stod togtrafikken på hele Østlandet grunnet signalfeil.
Les også

Dramatisk økning i antall innstilte tog

– En spesiell tid å begynne i toppjobben i Statens vegvesen på med den omfattende omorganiseringen?

– Mitt inntrykk at dette har vært en veldig god prosess som har gått over lang tid. Dette skjer jo samtidig med store reformer, og sett i lys av det er timingen på prosessen veldig god.

– Hvordan skal du bruke tiden fremover?

– Det som er viktig er alltid å bruke tiden godt. Som sagt ligger mange oppgaver klar til å ta fatt på,  med omorganiseringen og to store reformer som går parallelt. Så her står oppgavene i kø, forteller hun på vei inn gjennom slusene i Vegdirektoratet.

Første kvinne

Mange og store oppgaver venter på den nye vegdirektøren når hun nå starter opp som etterfølger etter Terje Moe Gustavsen. Foto: Jarle Skoglund
Mange og store oppgaver venter på den nye vegdirektøren når hun nå starter opp som etterfølger etter Terje Moe Gustavsen. Foto: Jarle Skoglund

Mange vil kanskje si at tiden er overmoden, men med Ingrid Dahl Hovland har Norge fått sin første kvinnelige vegdirektør. Hun etterfølger Terje Moe Gustavsen som døde i mai i år, og er den 11. vegdirektøren i rekken.

Den første ble ansatt i 1864, og var Christian Vilhelm Bergh. Det betyr at de ti vegdirektørene som har sittet før Ingrid Dahl Hovland nå har tatt over, har hatt en gjennomsnitlig fartstid i stillingen på 15,5 år. I så måte har hun noe å leve opp til!

Her er rekken med vegdirektører fra 1864 til i dag:

Ingrid Dahl Hovland (2019 – )

Terje Moe Gustavsen (2007–2019)

Olav Søfteland (1992–2007)

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Eskild Jensen (1980–1992)

Karl Olsen (1962–1980)

Thomas Offenberg Backer (1948–1962)

Arne Korsbrekke (1945–1948)

Andreas Baalsrud (1919–1945)

Johan Skougaard (1904–1918)

Hans Hagerup Krag (1874–1903)

Christian Vilhelm Bergh (1864–1874)

Sandra Borch er tilbake fra en timeout i Thailand og snakker nå ut om masteravsløringen som kan bety at hun velger på forlate politikken for godt
Les også

Tekstlikhet oppdaget under sensuren i 2014

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.