MOBIL

I år smeller det hos LG

Optimus 2X og Optimus Black markerer starten på LGs nye strategi. Nå blir det fart i sakene.

14. jan. 2011 - 15:38

Det må være lov å si at LG har oppført seg en smule merkelig de siste årene. Mens alle andre produsenter har latt det hagle toppmodeller har det sørkoreanske selskapet knapt levert en eneste telefon som skiller seg ut. Et hederlig unntak er da de helt ut av det blå plutselig hadde en av verdens første Android 2.2-telefoner, den fabelaktige P500 Optimus One, klar for butikkhyllene.

Uten at vi skal gå altfor off topic her må vi nesten også nevne at LG var en av hovedsponsorene for Mobile World Congress i fjor - men de hadde ikke engang en egen stand på messeområdet. De av oss som tok seg bryet med å lete opp produsenten fant til slutt en liten LG-brakke, men her var det ingen nyheter - og da vi likevel tok bilder ble vi faktisk tvunget til å tømme minnekortet, og deretter kastet ut.

2011 - vendepunktet for LG

Nå er det full skjerpings fra produsentens side, noe selskapet markerer ved å lansere det som på papiret er verdens råeste mobiltelefon: Optimus 2X P990. Vi er i besittelse av et tidlig eksemplar av denne, og kan skrive under på at dette er heftige saker.Optimus 2X P990: LGs kommende toppmodell har doble prosessorer og dedikert grafikkmaskinvare.

Les også: Dette betyr doble prosessorer for deg »

Markedssjef for LG Norge, André Seielstad, anslår at produsenten vil komme med rundt 30 nye telefoner iløpet av 2011, og  flere av disse vil være såkalte premium-telefoner.Verdens lyseste skjerm: Optimus Black er en av LGs kommende toppmodeller.

– Et av LGs mål for 2011 er at vi skal være aktivt med å drive teknologien videre. Vi er allerede først med å integrere dual core, og skal definitivt satse mer på high end-produkter fremover, forteller Seielstad til Mobili.

Samler konsernet

LG er verdens tredje største elektronikkprodusent, og lager uendelig mye mer enn mobiltelefoner. Nå skal selskapet, i likhet med Samsung, begynne å utnytte dette for det det er verdt.

For å illustrere: LG Display har som mål å bli markedsleder på TV-produkter, noe som innebærer at de vil jobbe kontinuerlig med å forbedre skjermteknogien sin. Dette skal gjenspeiles like mye i mobilskjermene som i selskapets TV-produkter. Når LG Chemical gjør et gjennombrudd på batterifronten vil du merke dette i form av mindre og bedre batterier, og når LG Innotek kommer opp med nye ideer, som Thinq-teknologien, tar rett person rett telefon til rett person i mobildivisjonen - du skjønner opplegget.

Mer enn heftig maskinvare

Selv om LG har skapt mye blest ved å bli først med doble prosessorkjerner, er det ingen hemmelighet at også de andre produsentene har tilsvarende produkter på arbeidsbenken. Dette er en naturlig konsekvens av ARMs Cortex A9-arkitektur, som er tilrettelagt for flere kjerner (Og alle produsentene kommer til å lisensiere denne).

Ifølge Seielstad vil den totale brukeropplevelsen være noe av det viktigste for å lykkes i konkurransen. Produsenten skal lage flere Windows Phone 7- og Android-telefoner i år. Og siden alle som bruker Windows Phone 7 er stramt bundet til Microsofts originaloppsett, er det (etter vår mening) planene for Android som er det mest interessante.

Bedre førstegangsopplevelse

Mens mange produsenter har kjørt ut omfattende brukergrensesnitt og veldig mange forhåndsinstallerte programmer på Android-telefonene sine, har LG valgt å kun gjøre små endringer der de mener det er nødvendig.  

– Vi er fornøyd med hvordan ting ble gjort på P500. Der har vi ikke endret på veldig mye, men du har blant annet muligheter for å lage kategorier i menyene, sier Seielstad.

Ved å holde endringene forholdsvis små, tror Seielstad spesielt nye brukere vil få en bedre førstegangsopplevelse når de kjøper en Android-telefon.

– Det vil også være mulig å kjøre ren stock-Android for de som ønsker det. LG-grensesnittet kan deaktiveres direkte fra menyen.

Kjappe oppdateringer

LG jobber tett med Google, og sikter på å være kjapt ute med oppdateringer når det kommer nye Android-versjoner. Både Optimus 2X og Optimus Black kjører Android 2.2 ved lansering, men det skal ikke gå veldig lang tid før de kan oppgraderes til Gingerbread (2.3). Seielstad understreker at det samtidig ikke er mulig å garantere å alltid være tidlig ute, da oppdateringerene varierer i størrelse og omfang.

Mer blest

Noe LG mildt sagt har vært elendige på, er å skape forhåndsomtale rundt telefonene sine. Produsenten har stort sett holdt kortene tett til brystet frem til telefonene plutselig har dukket opp i butikkene. LG er allerede godt i gang med å snu denne taktikken på hodet - vi visste for eksempel allerede i september at produsenten hadde Tegra 2-telefoner på vei.

Blir det bra?

Når hele LG-konsernet nå går sammen for å styrke mobildivisjonen ligger alt til rette for en lys fremtid for produsenten.

Og siden du sikkert lurer på om LG vet hva de driver med, tenkte vi vi kunne avslutte denne artikkelen med å vise deg resultatene vi fikk da vi målte ytelsen i Optimus 2X-nettleseren mot tre andre, habile surfetelefoner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.