NYHETSBREV

Hypteck og Teamtrade fusjonerer

Fra 1. september har MRC Hypteck skiftet navn til MRC Teamtrade AS, avdeling Hypteck

Steinar Haugerud fotografert i verkstedet til Hypteck på Skotselv (arkivfoto).
Steinar Haugerud fotografert i verkstedet til Hypteck på Skotselv (arkivfoto).
4. sep. 2015 - 09:53 | Endret 3. feb. 2016 - 07:59

Det er en todelt fusjonsprosess som nå pågår. MRC Hypteck er heleid av Metron Holding, som igjen er heleid av MRC Teamtrade AS. Første del av prosessen var en fusjon mellom MRC Hypteck og Metron Holding, deretter fusjonerer Metron Holding med MRC Teamtrade, og Hypteck er blitt en avdeling av MRC Teamtrade.

MRC Teamtrade er eidet av amerikanske MRC Global, som i mai i fjor kjøpte Hypteck.

Har du lest: Hypteck kjøpt av amerikansk selskap

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Instrumentering

MRC Hypteck leverer instrumentering og prosesskontrollprodukter og prosesskontrollsystemer til offshore, marin og landbasert industri, og komplementerer MRC Teamtrade både i produkttilbud og kapasitet. Selskapet er tilbyder av sensorer for nivå-, trykk-, temperatur-, og strømningsmåling, samt annet relatert utstyr og instrumentering.

Brev til kundene

I et brev til kundene, signert av administrerende direktør Anders Landa i MRC Teamtrade og avdelingsleder Steinar Haugerud i den nye avdelingen heter det at fusjonen tilfører nye vekstmuligheter ved at selskapet får et bredere og bedre produkttilbud, utvidet kundemasse, og til dels nye markedsområder.

Fikk du med deg: Hypteck vil ta markedsandeler

Styrker virksomheten

MRC Teamtrade vil etter denne fusjonen være Norges ledende instrumenteringshus og tilby komplette systemer og produktløsninger til offshore, marine og landbasert industri, noe som vil styrke virksomheten, og samtidig komme både kunder og leverandører til gode.

Utover dette blir det i utgangspunktet «Business as usual» og «dine faste» kontaktpersoner er fortsatt i Skotselv for å serve deg/dere. Vi håper at dette vil bli positivt mottatt både hos våre kunder og leverandører, skriver Landa og Haugerud.

Navnets opprinnelse

En leser har meldt seg, og forteller at navnet Hypteck stammer fra fornavnene til de tre personene som stiftet selskapet. Henning, Yngve og Pål.

Så har vi mottatt nok en henvendelse, der en leser peker på at forklaringen over kun gjelder Hyp-delen av navnet, fra det opprinnelige Hyptech.

Han skriver at dette firmaet ble kjøpt av Teck-Skotselv, via eierselskapet Metron, i 2011. I løpet av 2012 fusjonerte de to selskapene. Teck-Skotselv skiftet i den forbindelse navn til HypTeck. Det å bare vise til Hyp delen av navnet blir derfor misvisende da Teck-Skotselv var den klart største aktøren i denne fusjonen, både når det gjaldt antall ansatte og omsetning. Det var Teck-Skotselv som ble videreført med samme foretaksnummer men da med nytt navn HypTeck.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.