SAMFUNN

Hydros oljeforskning øker

23. apr. 2002 - 16:04

- Vi har hatt en formidabel økning i forskningsinnsatsen fra 150 millioner kroner i 1994 til 390 millioner kroner i fjor, sier forskningsdirektør Jens Hagen i Hydro olje- og energi.

Dermed kan Hagen møte olje- og energiminister Steensnæs´ krav om mer forskning uten å måtte slå ned øynene. Han kan imidlertid ikke svare for resten av Hydro-konsernet.

Bruken av eksterne nasjonale FoU-leverandører har økt gjennom de senere årene og Hagen regner med en moderat vekst også i år til i overkant av 400 millioner kroner. - I år legger vi hovedinnsatsen i tre områder. Vi skal øke utvinningsgraden, vi skal utvikle bedre leteteknologi og vi skal se på plattformløse utbygginger.

Hagen nevner Troll, som har fått firedoblet anslagene over gjenværende reserver fra tidlig på nittitallet til i dag. Jakten på bedre leteteknologi begrunner forskningsdirektøren med at feltene blir mindre, de ligger gjerne på dypere vann og har mer komplekse geologiske strukturer. - Det blir for dyrt å bore tørt.

Forskningen rundt plattformløse utbygginger skal dekke spekteret fra undervannsteknologi og frem til ilandføring.

Hydro olje og energi starter i mai arbeidet med ny forskningsstrategi.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.