INDUSTRI

Hydro Sunndal forberedt på kutt

150 årsverk er knyttet til den eldste produksjonslinjen hos Hydro i Sunndal. Nå forbereder de seg på kutt, etter at Reiten i går la frem nedslående resultater.
150 årsverk er knyttet til den eldste produksjonslinjen hos Hydro i Sunndal. Nå forbereder de seg på kutt, etter at Reiten i går la frem nedslående resultater. Bilde: Øivind Leren/Hydro
Mona StrandeMona StrandeJournalist
19. feb. 2009 - 08:28

– I dagens situasjon kan jeg ikke utelukke nye produksjonskutt. Vi gjør nå omfattende vurderinger av hva som blir våre neste trekk dersom vi må ta kapasiteten ytterligere ned, sa konsernsjef Eivind Reiten etter å ha holdt gårsdagens kvartalspresentasjon.

Les også: Nedtur for Hydro

Har informert ansatte

Hydro har tidligere varslet at de eldste produksjonslinjene vil være mest utsatt, og fabrikksjef Trygve B. Svendsen ved Hydro Sunndal mener at en av hans produksjonslinjer trolig står for tur dersom det blir nye kutt.

– Slik vi ser det, så er SU3 mest utsatt. Jeg har fortalt de ansatte at de må være psykisk forberedt på at det kan bli utfasing av SU3, sier Svendsen til Dagens Næringsliv.

150 årsverk

SU3 er den eldste produksjonslinjen på Sunndal, og ble satt i drift i perioden 1967-69. Av rundt 700 årsverk ved fabrikken er 150 knyttet til elektrolyseserien SU3. Den står for rundt 25 prosent av aluminiumsproduksjonen i Sunndal.

Svendsen mener deres produksjonslinje er mer utsatt enn den i Årdal, fra omtrent samme tidsrom, selv om den drives bra:

– Flere faktorer virker inn på kostnadsbildet, blant annet overføringspriser knyttet til krafttilførselen, sier Svendsen til Dagens Næringsliv.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.