INDUSTRI

Hydro: Sivil domstol hever produksjonsforbud i Brasil

Anlegget vil fortsatt gå for halv maskin. 

Produksjonen på Alunorte-fabrikken til Hydro i Brasil kjøres på halv maskin inntil produksjonsforbudet under den strafferettslige prosessen også blir hevet.
Produksjonen på Alunorte-fabrikken til Hydro i Brasil kjøres på halv maskin inntil produksjonsforbudet under den strafferettslige prosessen også blir hevet. Foto: João Ramid/Hydro
16. mai 2019 - 07:16

Den føderale domstolen i Belém i Brasil har i en sivil sak hevet produksjonsforbudet mot Hydros Alunorte-anlegg.

Anlegget vil fortsatt gå for halv maskin.

Hydro skriver i en børsmelding natt til torsdag at utfallet av den sivile saken vil bli brukt i straffesaken som skal avgjøres innen kort tid.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

De skriver videre at produksjonen på aluminiumsraffineriet holdes på 50 prosent kapasitet inntil produksjonsforbudet under den strafferettslige prosessen også blir hevet.

– Jeg er fornøyd med støtten fra lokale interessenter og våre ansatte. Vi ser fram til å kunne gjenoppta driften i Alunorte og starte opp igjen den fulle verdikjeden, som vil være positivt for oss og staten Pará, sier konserndirektør John Thuestad for forretningsområdet Bauksitt og Alumina.

Milliardtap

Beslutningen om å heve produksjonsforbudet i den sivile saken kom etter en høring 12. april. Ministério Público og Hydros anlegg leverte en felles begjæring om å heve produksjonsforbudet for noen uker siden.

Statsadvokat Ubiratan Cazetta ved Ministério Público sa til Dagens Næringsliv i april at de trodde at den føderale domstolen kom til å heve forbudet.

Alunorte-fabrikken måtte stenge i februar i fjor etter at kraftig uvær førte til anklager om at fabrikken slapp ut ubehandlet regnvann. Hydro har selv tilbakevist beskyldninger om miljøskadelige utslipp.

Saken har gitt selskapet et inntektstap på flere milliarder kroner.

 Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock snakker med Ukrainas energiminister Herman Halushchenko under et besøk på et varmekraftverk som er blitt ødelagt i et russisk angrep. Bildet ble tatt 21. mai.
Les også

Ukraina: Massive russiske angrep mot Ukrainas strømnett

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.