INDUSTRI

Hydro må vente i Brasil

Konsernsjef Svein Richard Brandtzæg og resten av Hydro venter på overtakelsen av Vale SAs aluminiumsvirksomhet.
Konsernsjef Svein Richard Brandtzæg og resten av Hydro venter på overtakelsen av Vale SAs aluminiumsvirksomhet. Bilde: HALVOR MOLLAND
14. des. 2010 - 09:05

Norsk Hydro ASA blir ikke ferdig med den planlagte overtakelsen av Vale SAs aluminiumvirksomhet før i 2011, varsler selskapet i en pressemelding.

Mangler lisenser

Så sent som i slutten av oktober, da Hydro presenterte sitt resultat for tredje kvartal, meldte selskapet at «overtakelsen av Vales aluminiumvirksomhet er i rute for endelig fullføring i fjerde kvartal».

Les også: Svakere resultat fra Hydro

Men situasjonen har altså endret seg på halvannen måned.

– Forsinkelsen er knyttet til gruvelisenser og myndighetsgodkjenninger i Brasil, som tar noe lengre tid enn ventet. Konkret er avtalen avhengig av overdragelse av gruvelisenser fra Vale til det nylig etablerte joint-venture-selskapet for bauksittgruven Paragominas, som ifølge avtalen vil være 60 prosent eid av Hydro. De fleste overdragelsene er godkjent, opplyser selskapet.

Og understreker samtidig at forsinkelsen ikke vil ha vesentlig påvirkning på verdien av transaksjonen for Hydro.

4,9 milliarder dollar

Det var i månedsskiftet april/mai i år at det ble kjent at Hydro overtar aluminiumvirksomheten til det brasilianske gruveselskapet Vale SA. Med denne transaksjonen, prissatt til 4,9 milliarder dollar, er Hydro sikret tilgang på bauksitt og alumina i flere tiår framover.

– Vi vil ikke kunne sluttføre avtalen dette året, som ventet. Vi forventer å få overført de nødvendige resterende lisensene i tide for å gjennomføre avtalen i første halvår 2011.

Vi jobber tett med Vale for å ferdigstille transaksjonen så snart som mulig og håper å kunne få på plass de utestående sakene tidligere og sluttføre allerede i første kvartal, hvis mulig, sier Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i meldingen.

– Qatalum skjer ikke igjen

Askeskyen bidro til Vale-kontrakt

Hydro med milliardkjøp

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.