OFFSHORE

Hydro leter i Mexicogolfen

6. sep. 2001 - 14:11

Det er det heleide datterselskapet Norsk Hydro USA Oil & Gas Inc. som har inngått en joint venture-avtale med Conoco Inc, som gir rett til 25 prosent eierandel med deltakelse i fem faste og tre mulige letebrønner på dypt vann i Mexicogolfen.

Operatørene begynte å bore de to første faste brønnene i juli, skriver Hydro i en pressemelding.

Opsjoner til 2005

Hydro har fram til 2005 opsjon om å delta i eventuelle framtidige letebrønner som kommer som resultat av en ytterligere kartlegging av 178 lisenser i Conocos nåværende portefølje.

Selskapet vil ha personell utplassert i Conocos prosjektorganisasjon. Conoco vil fortsatt være operatør for alle prospektene der selskapet er operatør i dag.

De to selskapene vil også vurdere ytterligere fellesaktiviteter knyttet til forretningsutvikling.

Koster drøye milliarden

Hydro forventer en samlet investeringsutgift på rundt 1140 millioner kroner for oppkjøp, leteboring, kjøp av seismiske data og organisatoriske kostnader knyttet til avtalen i perioden 2001-02.

Hydro og Conoco vil etablere en ny forretningsenhet i Houston i Texas som skal styre aktivitetene og videreutviklingen av den opprinnelige porteføljen.

Tror på området

Frank Pedersen, Direktør for New Ventures i UPI, Utforsking og Produksjon Internasjonal, kommenterer i pressemeldingen at Norsk Hydro ser på en inntreden på dypvannsområder i Mexicogolfen som et strategisk trekk som vil skape muligheter for lønnsom vekst på lang sikt og gode muligheter til verdiskaping i UPI.

- Dette området kan by på mange fordeler som et mulig nytt kjerneområde for Norsk Hydros aktiviteter inne utforsking og produksjon. Disse omfatter blant annet utforskingsprosjekter av høy kvalitet med gode sjanser for store uoppdagede reserver, et gunstig skatteregime og muligheten til å bygge videre på Norsk Hydros offshore-kompetanse fra virksomheten på norsk sokkel. Mexicogolfen betraktes som et utmerket område for videre utvikling av teknologi for utvinning av olje og gass på dypt vann.

Conoco får kompensasjon

- Denne transaksjonen representerer en vinn-vinn-situasjon for begge selskapene ettersom Norsk Hydro får tilgang på en moden, strategisk gunstig portefølje, mens Conoco får full kompensasjon for utviklingen av porteføljen, uttaler Glen Bishop, administrerende direktør for Conocos Gulf of Mexico Business Unit i den samme pressemeldingen.

- Norsk Hydro er et høyt respektert globalt selskap som opplagt vil styrke den staben i Conoco som arbeider med utforsking og produksjon på dypt vann i Mexicogolfen. Vi ser fram til å arbeide sammen.

Langt samarbeid

Forretningsforbindelsen mellom Norsk Hydro og Conoco skriver seg langt tilbake, med både tidligere og eksisterende joint venture-selskaper i Norge, Storbritannia og Russland. Norsk Hydro vil bidra med kompetanse og erfaring fra lignende prosjektutvikling i Norge og utfylle Conocos kunnskaper og styrker.

Conoco er et større integrert energiselskap som er aktivt i mer enn 40 land. Ytterligere informasjon om Conoco er tilgjengelig på selskapets nettside.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.