INDUSTRI

Hydro kutter 2.200 ansatte, melder Dagens Næringsliv

Norsk Hydros hovedkvarter i Oslo.
Norsk Hydros hovedkvarter i Oslo. Foto: REUTERS/Terje Solsvik/File Photo
24. sep. 2019 - 14:16

Aluminiumsgiganten Norsk Hydro varsler kutt av 2.200 ansatte innen 2023. Det er ikke kjent hvor mange som rammes i Norge.

Totalt rundt 2.200 ansatte kommer til å miste jobben fram til 2023 sammenlignet med 2018-nivået, skriver Dagens Næringsliv.

Hvor mange som vil miste jobben i Norge, er fortsatt ikke klart, men Hydros finansdirektør Pål Kildemo varsler at både administrasjonen på Vækerø og Hydros valseverk i Holmestrand og på Karmøy kommer til å miste ansatte.

Det skal kuttes 1.200 ansatte ved anlegg for såkalt ekstruderte produkter. Ett av disse ligger på Magnor i Hedmark, men det er ingen konkrete planer for dette anlegget, opplyser informasjonsdirektør Halvor Molland til NTB.

– Bevare arbeidsplassene

– Vi må gjennom dette for å bevare resten av arbeidsplassene, sier Hydros toppsjef Hilde Merete Aasheim.

Vis mer

Totaltallet på 2.200 inkluderer den varslede nedbemanningen på 735 personer ved Hydros valseverk i Tyskland og Norge.

Under Hydros investordag tirsdag sa Aasheim at selskapet må bedre de økonomiske resultatene med kostnadskutt og omstillinger, og hun varslet kraftige endringer.

Ifølge DN lovet Aasheim totalt 7,3 milliarder kroner i økte driftsresultater de neste fem årene gjennom kutt og harde prioriteringer.

Faller på børsen

Hydro-aksjen faller på Oslo Børs tirsdag ettermiddag. Ved 14.30-tiden omsettes den for 174,84 kroner, en nedgang på 1,7 prosent fra åpningskursen.

Det siste året har aksjekursen falt rundt 30 prosent, mens utviklingen den siste måneden har vært 20 prosent i positiv retning.

Staten anker lagmannsrettsdommen om pensjonsstriden i Forsvaret.
Les også

Pensjonsstriden i Forsvaret: Staten anker

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.