INDUSTRI

Hydro fortsetter på Raufoss

ENERGIOPSJONER:Ordningen med energiopsjoner i forbruk innebærer at Statnett inngår avtaler med store energiforbrukere om muligheten til å redusere deres forbruk ved behov.
ENERGIOPSJONER:Ordningen med energiopsjoner i forbruk innebærer at Statnett inngår avtaler med store energiforbrukere om muligheten til å redusere deres forbruk ved behov.Bilde: Hydro/Simon McComb
11. nov. 2009 - 14:04

Hydro har solgt bildelproduksjonen på Raufoss, men forlater likevel ikke Toten for godt.

Les sakene: – Raufoss har godt av tyskere

– Bedre med tyske eiere

– Kunne ikke tvinge Hydro

Hydro selger bildelvirksomheten

Sintef

Hydro ønsker å bidra til og utnytte seg av kompetansemiljøet på Raufoss og har nå kjøpt seg inn i forsknings- og utviklingsselskapet Sintef Raufoss Manufacturing AS (SRM).

– Helt vesentlig for oss, men også viktig for Hydros videre utvikling innen ekstrudert aluminium, sier SRM-direktør Sverre Narvesen til Teknisk Ukeblad.

SRM er sentralt plassert i industriklynga på Raufoss og har blant annet driftsansvaret for NCE Raufoss (Norwegian Centres of Expertise – tidligere RTIM).

– Et skup

I oktober kjøpte Hydro 12 prosent av SRM-aksjene fra Siva som nå sitter igjen med ti prosents eierandel.

Halvparten av disse aksjene overdro Hydro videre til Benteler i forbindelse med at det tyske selskapet kjøpte Hydro Aluminium Structures Raufoss.

Det betyr at Hydro og Benteler nå eier hver sin andel på seks prosent i FoU-selskapet. Benteler får en styreplass.

– For oss er det rett og slett et skup å få med oss to slike industrigiganter med til sammen nærmere 50.000 ansatte, sier A. Erland Paulsrud som er styringsgruppeleder i NCE Raufoss og til daglig administrerende direktør i SRMs største eier, Nammo Raufoss AS.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.