INDUSTRI

Hydro dømt til å stille 340 millioner kroner i sikkerhet i Brasil

Skal dekke framtidige krav.

En arbeider går gjennom et avstengt område som er en del av DRS2-bauxitt-avfallslageret til Hydro Alunorte i Brasil.
En arbeider går gjennom et avstengt område som er en del av DRS2-bauxitt-avfallslageret til Hydro Alunorte i Brasil. Foto: REUTERS/Ricardo Moraes
10. apr. 2018 - 12:37

Hydro er i Brasil dømt til å stille 340 millioner kroner i bankgaranti etter utslippsskandalen ved Alunorte-verket, melder NRK.

Kjennelsen omtales av den brasilianske TV-kanalen Globo , som siteres av NRK.

Dommen falt mandag i en domstol i Barcarena, og påtalemyndigheten i delstaten Pará fikk delvis medhold i sitt krav.

Hydro ble pålagt å stille bankgaranti for 150 millioner brasilianske real – om lag 340 millioner kroner – for å dekke fremtidige krav om erstatning fra myndigheter og beboere i området rundt fabrikken Alunorte.

Hydro må stille pengene til rådighet for domstolen innen 30 dager, eller risikere dagbøter på i overkant av 200.000 kroner per dag. Domstolen pålegger også selskapet å legge fram en plan for å rydde opp i det berørte området innen 60 dager.

– Vi er kjent med beslutningen, og vurderer dette nå, sier Hydros informasjonsdirektør Halvor Molland til NRK.

Samme dag som dommen falt, la Hydro fram en rapport om situasjonen ved Alunorte-verket. Her ble det hevdet at aluminiumsverket ikke hadde forurenset lokalsamfunnene i nærområdet.

Styret i Albras har besluttet å redusere aluminiumsproduksjonen ved metallverket Albras med 50 prosent. 

Reduksjonen tilsvarer 230.000 tonn årlig og er et resultat av at aluminaraffineriet Alunorte ikke kan levere mer enn 50 prosent av Albras' aluminabehov, etter at Alunorte ble pålagt kutt i produksjonen.

Beslutningen om nedstengning ble tatt tirsdag og prosessen for å redusere produksjonen vil bli igangsatt innen kort tid.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.