OFFSHORE

Hydra-lift leverer til USA-rigger

Santa Fe International Corporation har bestilt konvensjonelt bore- og kompenseringsutstyr fra Hydra til to nye halvt nedsenkbare dypvannsrigger.

Riggene er designet av Friede Goldman og skal bygges på skipsverftet PPL Shipyard PTE Ltd i Singapore. Kontrakten er verdt ca. 650 millioner kroner for Hydralift.

Det norske selskapet regner med at omfanget av ordren kan øke etter en nærmere gjennomgang av prosjektet med Santa Fe.

Santa Fe har opsjon for å bygge ytterligere to identiske rigger ved Singapore-verftet. En tilsvarende opsjon gir Santa Fe rett til å plassere ordre for bore- og kompenseringsutstyr hos Hydralift, opplyser selskapet.

Denne ordren er den største enkeltordren som noensinne er tildelt Hydralift og bekrefter - ifølge en pressemelding - Hydralift's posisjon som verdensledende leverandør av bore- og kompenseringsutstyr for flytende dypvannsrigger.

Hydralift har også opplevd positiv ordreinngang innenfor offshore og marine kraner. Blant annet er det inngått en kontrakt på ca. 50 millioner kroner for leveranse av offshore kraner til to skip for flytende produksjon på feltene Barracuda og Caratinga i Brasil. Inngangen av nye ordre innen marine kraner har de siste to månedene vært på ca. 40 millioner kroner.

Ordreinngangen i årets fem første måneder utgjør etter dette ca. 1,6 milliarder kroner.

Les mer om: