KOMMENTAR

Hvorfor er bærekraft så upopulært?

B-ordet, bærekraft, har et imageproblem, og vi blir ofte spurt hvorfor bærekraft og ESG-er så upopulært og kontroversielt. Skulle det ikke være lett å si seg enig i at de 17 bærekraftsmålene er ambisjoner som ville gjøre ting bedre?

Lars Jacob Tynes Pedersen (f.v.) og Sveinung Jørgensen forsøker å svare på hvorfor bærekraft er så upopulært, og hva som kan gjøres for å endre det.
Lars Jacob Tynes Pedersen (f.v.) og Sveinung Jørgensen forsøker å svare på hvorfor bærekraft er så upopulært, og hva som kan gjøres for å endre det. Foto: Kilian Munch (arkiv)

Det var interessant å observere hvordan de marokkanske fotballheltene og tilhengerne deres fikk lov til å vise frem det palestinske flagget etter en av kampene de vant under fotball-VM i Qatar, særlig i lys av at det internasjonale fotballforbundet FIFA tidligere i mesterskapet hadde lagt ned forbud mot at spillere og publikum å vise regnbueflagget eller for den del ytre seg om fremmedarbeideres rettigheter i vertslandet. Fotballen skulle jo holdes adskilt fra det politiske.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.