BLOG

Hvordan bli rik i en fei

Om du vil bli steinrik på null komma niks har vi den perfekte forretningsideen til deg: Start en OLED-fabrikk. Analyseselskapet iSuppli melder nemlig at etterspørselen etter OLED-skjermer overstiger produksjonen. Samsung er store på OLED, men de vil helst ha så mye som mulig av produksjonen for seg selv. Det betyr at andre produsenter må finne skjermene sine et annet sted.

Marius ValleMarius ValleJournalist
8. juli 2010 - 13:10

Og her kommer selvsagt du inn i bildet. Kanskje du kunne startet Norges første OLED-fabrikk på Vinstra? I så fall kunne du ha solgt skjermer til HTC, som sliter med å skaffe nok. 

Saken er den at selv om vi alle er enige om at det er AMOLED, eller enda bedre - Super-AMOLED, som er fremtiden, så er det vanlige LCD-skjermer som er det store fortsatt. Så om OLED-fabrikken din gjør det bra kan du faktisk bli styrtrik. Men du bør forte deg, for Samsung har planer om å åpne en helt ny produksjonslinje for AMOLED i 2012, og taiwanske TPO Display Corp har planer om å produsere AMOLED rundt nyttår. 

OLED er enkelt forklart en skjermteknologi som i motsetning til LCD er selvforsynt med lys. Det vil si at hvert bildepunkt lyser av seg selv, i motsetning til LCD som må lyses opp fra baksiden. Dette sparer strøm og gjør at OLED har livligere farger. Det er det du trenger å vite for å starte fabrikken.

Lykke til!

PS: Les test av Samsung Wave eller Samsung Galaxy S for å finne ut hva som er så superbra med Super-AMOLED.

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Kilde: Engadget

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.