MOBIL

Hvor bra video kan Lumia 920 levere?

Dersom du lurer på hva en regissør greier presse ut av kameraet i Nokias toppmodell, bør du se denne videoen.

20. des. 2012 - 13:46

Når vi tester videokvaliteten på kameratelefoner her i Mobili kjører vi vanligvis ett minutts opptak av mer eller mindre tilfeldige motiver, med kameraet innstilt på full automatikk.

Mens vår prosedyre vil fungere for å gi et inntrykk av resultatene folk flest vil oppnå med sporadiske filmsnutter, er det nok mange som lurer på hva en person som virkelig har peiling på film og foto greier å få ut av optikken.

I hendene på en regissør..

Og da er det greit at regissør Anders Øvergaard, som senest i høst vant Amanda-prisen for beste barnefilm, har lekt seg med Lumia 920.

For å finne ut hva telefonen er god for har Øvergaard har brukt den til å filme en live-opptreden av musikerne Benjamin Dante, Mads von Froberg og Jonas Jarlkov, i et lokale med lite lys.

Det er for øvrig ikke snakk om uredigert materiale. Lyden er tatt opp med eksterne mikrofoner, kontrast og farger er noe etterredigert og det er brukt en såkalt Steadicam (håndholdt kamerastativ med stabilisator) for å få best mulig opptak. 

Vi er likevel imponert over hva Nokia-flaggskipet er i stand til å levere. Resultatet kan du se selv i videoen nedenfor.

 

Kilde: YouTube

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.