T2

– Hvitevarer kan styres trådløst

21. sep. 2010 - 15:39

Erik Andersen, informasjonssjef i stiftelsen Elektronikkbransjen, er opptatt av at også hvitevarer nå kan kobles til internett.

BILDESERIE: TV-nyhetene fra IFA

Mer og bedre opplevelse, mindre energi



Elektronikkbransjens Erik Andersen (Foto: Dag Yngve Dahle).
Elektronikkbransjens Erik Andersen (Foto: Dag Yngve Dahle).

– Det er ikke lenge siden HD var det store her, men slik er det ikke lenger. Overgangen er over og ingen snakker om gårsdagens nyheter. Til og med lyd er kommet i bakgrunnen for 3D og internettkoblede TV-er. Det er synd, for er det noe de nye superflate TV-ene ikke er gode på så er det å gjengi god lyd. Det er heller ikke bare TV-ene som får internettkobling. Moderne hvitevarer kan også styres over nettet og dette kommer til å bli stort i årene framover i tillegg til dramatisk reduksjon av energiforbruk, sier Andersen.

BILDESERIE: HiFi-nytt fra IFA

Mer designlyd

Harman/Nebys produktsjef Fredrik Johnsen reagerer litt på det voldsomme fokuset på design når det gjelder lydprodukter.

– Hovedinntrykket er at de fleste produsentene satser på produkter med god design. Det blir mer livsstilslyd der produktene blir mindre, slankere og tynnere. Dette er en litt skummel utvikling, der mange av kronene brukes på å skape god design i stedet for god lyd. Jeg ser ikke så mange ordentlige lydprodukter. Samtidig har noen av iPod-stereoanleggene begynt å få anstendig lyd. Det samme gjelder enkelte alt-i-ett-anlegg, sier Johnsen.

Verdens tynneste TV

Harman/Nebys Fredrik Johnsen (Foto: Dag Yngve Dahle).
Harman/Nebys Fredrik Johnsen (Foto: Dag Yngve Dahle).

3D, internett og superglatt

Erik Solheim, multimedieguru i NRK, mener hybrid og pad-er er årets klareste trender.

– Den nye trenden med hybrid-TV-er er framtredende på IFA. TV-en er blitt mye mer enn noe vi betrakter lineær-TV på. Den kobles til nettet og gir oss tilgang på uendelig mye innhold i alle formater. Dette blir en spennende tid framover. Også for oss i NRK. Og så er det den nye leseplaten til Samsung selvfølgelig. Apple trenger konkurranse til sin iPad. For oss som har vært innom standene til Kina og Taiwan er det nesten utrolig å observere alle de ulike dingsene det er mulig å putte en usb-pinne inn i. Det mangler ikke på fantasi, sier Solheim.

Den nye seddelpressa

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.