MOBIL

Hvitevarene skal snakke med mobilen din

Lei av å sjekke komfyren midt på natta? Det er LG også.

3. jan. 2011 - 13:27

Når vi snakker om "det digitale hjem" tenker de fleste straks på styring av stereoanlegg, TV og andre multimedie-apparater, men dette er bare starten.

Sannsynligvis står ikke hvitevarene dine på topplisten over avanserte eiendeler, men dette vil LG endre på med sin nye Thinq-teknologi.

LG er muligens den mobilprodusenten som har flest andre produktgrupper i sortimentet sitt. Her lages det alt fra kjøleskap til vaskemaskiner og støvsugere. LG Thinq er enkelt og greit en teknologi som skal få også disse apparatene til å kommunisere med brukeren.


Dra og slipp mat-ikoner for å holde orden på hva du har i kjøleskapet.

Vi kan bruke en vaskemaskin som eksempel: En vaskemaskin med LG Thinq-teknologien vil være utstyrt med sensorer som registrerer det meste som foregår når maskinen er skrudd på. Alle Thinq-apparater vil være utstyrt med en egen LCD-skjerm som ikke bare viser temperatur og vaskeprogram, men også skjev balanse og andre potensielle problemer.


Finn ut hva som er galt med vaskemaskinen din.

På skjermen vil du også kunne lese av daglige, ukentlige eller månedlige rapporter som viser gjennomsnittlig energiforbruk.  

Snakker med mobilen

Mest interessant synes vi likevel det er at Thinq-apparater kan kommunisere trådløst med datamaskinen eller mobiltelefonen din.

Ved å laste ned et program til telefonen din vil du når og hvor som helst kunne sjekke hvor lang tid det er til klesvasken din er ferdig, du kan sjekke hva du har i kjøleskapet og du kan koble deg opp mot kameraet i støvsugeren din, om du har en slik variant.

Du kan også stille inn apparatene dine til å automatisk sende en melding til mobilen din, for eksempel når klesvasken din er klar til tørk. Om du skulle være blant de av oss som innimellom "må" sjekke om komfyren står på klokken to på natta, vil du også kunne begrense tapet av nattesøvn ved å se på mobilen istedenfor.

LG Thinq vises i disse dager frem på CES-messen, og du kan nok forvente å få kjøpt produkter som bruker teknologien i en ikke altfor fjern fremtid.

Kilde: LG Pressemelding

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.