MOBIL

Hvilken HTC passer for deg?

HTC er mer enn Sensation. Her er alt du trenger vite om de seks nyeste HTC-telefonene.

3. mai 2011 - 14:32

OM HTC

Ble stiftet i 1997, av Cher Wang og Peter Chou, som også i dag styrer selskapet.
Har hovedbase
i Taiwan, og 5569 ansatte på verdensbasis.

Kilde: Wikipedia

Både våre egne lesertall og statistikk fra nettbutikker tyder på én ting: Interessen for HTC er enorm i Norge.

Og det er ikke ufortjent oppmerksomhet. Selskapets Desire og Desire HD er to av fjorårets aller beste telefoner, og selger godt den dag i dag.

Ny generasjon

Om vi skal bruke fjoråret som pekepinn er det ingen grunn til å tro at HTC ser noen nedgang i salgstallene i år. Produsenten har allerede vist frem en rekke interessante Android-telefoner, der noen allerede er på markedet, mens andre er rett rundt svingen.

HTC er flinke til å tilby telefoner i alle prisklasser, og har også i år alternativer både for deg som lett blåser fem tusenlapper på det råeste av det råeste, og for deg som ikke synes mobilkjøpet skal sluke lønningen.

Her er oversikten over de nyeste HTC-telefonene:

HTC Sensation - rå kraft

Om du er blant dem som leser mobilspesifikasjoner på senga og har ren og skjær ytelse på toppen av ønskelisten, er dette en telefon du skal vente på.

Sensation blir den første telefonen på markedet med Qualcomms hittil kraftigste systembrikke (SoC): Snapdragon MSM8260.

Her får du to prosessorer som yter 1,2 GHz hver, noe som selvsagt er brilliant, men mer interessant er det at den kommer med grafikkbrikken Adreno 220, altså oppfølgeren til Adreno 205-brikken du finner i telefoner som Sony Ericsson Xperia Play og HTC Desire HD.

Denne drar fra samtlige konkurrenter i ytelsestestene som er gjort til nå.

Sensation har også fått et romslig arbeidsmine på 768 MB, noe som ser ut til å ha blitt ganske standard i HTCs toppmodeller.

Selv om vi fremdeles ikke har prøvd en ferdig versjon av HTC Sensation, er det liten tvil om at denne vil etablere seg som en av de aller kjappeste telefonene på markedet når den kommer.

Telefonen byr på flere godsaker enn en antatt suveren ytelse.

Skjermen plasserer seg i toppsjiktet hva størrelse angår, med sine 4,3 tommer. Oppløsningen på 540 x 960 piksler er også langt høyere enn den vanlige 800 x 480-oppløsningen du får i konkurrerende Android-modeller - og tilsvarende tyngre å drive for grafikkbrikken.

Med Adreno 220 under panseret er det likevel liten grunn til å bekymre seg for en hakkete brukeropplevelse.

Telefonen er ventet i butikkhyllene iløpet av juni, og prislappen ligger an til å lande på rundt 5000 kroner.

Om du vil lese mer utdypende om HTC Sensation kan du klikke deg videre til lanseringssaken vår, eller se en direkte sammenligning av HTC Sensation, LG Optimus 2X, LG Optimus 3D og Samsung Galaxy SII.

HTC Incredible S

Dersom du likte Desire HD, men synes at 4,3-tommers skjerm e hakket for stort, spørs det om ikke en Incredible S er veien å gå. Denne har fire tommers skjerm med 800 x 480 pikslers oppløsning, og skjermvarianten er oppgradert til S-LCD.

Andre nevneverdige forskjeller er at den har frontkamera,  et batteri med høyere kapasitet og at den veier knappe 30 gram mindre enn Desire HD.

På innsiden finner du den samme maskinvaren som i HTC  Desire HD og Sony Ericsson Xperia Arc, altså Qualcomms MSM8255-systembrikke.

Selv om denne ikke gir deg den samme kraften som en dobbeltkjerneprosessor og aller nyeste grafikkbrikke, leverer den mer enn nok ytelse til å kjøre alt innholdet som er laget for telefonen uten problemer. Og det er vel det viktigste.

Arbeidsminnet er forøvrig like høyt som i Sensation, altså 768 MB.

Av andre spesifikasjoner som kan nevnes er et kamera som tar stillbilder i en oppløsning på 8 megapiksler og filmer i 720p (30 fps).

Incredible S koster rett rundt 4000 kroner, og er allerede i salg.

Les fullstendig test av HTC Incredible S »

HTC Desire S

Desire S er oppfølgeren til fjorårets folkefavoritt HTC Desire, og det er faktisk veldig enkelt å se.

Denne telefonen har nesten nøyaktig samme størrelse og formfaktor som forgjengeren, men det er faktisk gjort en hel del oppgraderinger siden sist.

Materialene er for eksempel enda bedre. Denne gangen får du et helstøpt aluminiumsskall istedenfor et bakdeksel som dekker hele baksiden, noe som gir telefonen en vanvittig bra kvalitetsfølelse.

Skjermen er den samme som sist, altså en 3,7 tommers S-LCD med en oppløsning på 800 x 480 piksler.

Foran skjermen finner du en glassplate av typen Gorilla Glass, noe som forsterker helhetsinntrykket ytterligere.

Også på innsiden finner du vesentlige oppgraderinger. Systembrikken er oppgradert til MSM8255, som gir deg en prosessor på 1 GHz og grafikkbrikken Adreno 205. I tillegg får du 768 MB arbeidsminne.

Dette er, som du kanskje allerede har registrert, nøyaktig samme maskinvare som Incredible S.

Her har altså HTC gjort det samme som Sony Ericsson, og lansert telefoner med forskjellig skjermstørrelse og pris, men med samme kraft.

Telefonen er allerede i butikkene, og koster hakket mindre enn Incredible S.

Vi kommer med en test av Desire S i løpet av uken. Inntil da kan du se på lyntesten eller førsteinntrykket vi har publisert tidligere.

Neste side: Wildfire S, ChaCha og Salsa »

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.