IT

Hva lanserer Apple i kveld?

Her er ryktene foran kveldens WWDC-åpning.

I dag vil Apple presentere en rekke nye oppdateringer og produkter på sin utviklerkonferanse i San Francisco.
I dag vil Apple presentere en rekke nye oppdateringer og produkter på sin utviklerkonferanse i San Francisco. Bilde: NTB scanpix
2. juni 2014 - 13:54

Det er store forventninger til dagens åpning av Apples årlige utviklerkonferanse, WWDC 2014.

Konferansen åpnes av en keynote hvor selskapet skal annonsere oppdateringer og nye produkter, og som vanlig florerer ryktene.

Nye operativsystemer

De sikreste kortene er oppdateringer av iOS og OSX. Bilder fra forberedelsene i konferansesenteret i San Francisco viser et stort banner med tallet åtte, som levner liten tvil om at det er iOS 8 som skal lanseres.

Bannere med bilder fra nasjonalparken Yosemite i USA kan tyde på at nettopp det vil bli navnet på oppdateringen. Men akkurat hvordan det nye operativsystemet for iPhone og iPad blir, er det få som vet.

Av nye funksjoner er mulighet for delt skjerm for visning av flere apper på iPad samtidig, samt forbedringer i stemmeapplikasjonen Siri og kartjenesten Maps de heteste tipsene, ifølge nettstedet macrumors.com.

Når det gjelder neste versjon av Apples operativsystem for Mac, OS X 10.10, vet man enda mindre. Det er ventet at operativsystemet først og fremst vil få en visuell overhaling.

Les også: Nye Surface kommer til Norge i september

Treningsapp

Det er også varslet en ny treningsapp ved navn "Healthbook", som skal kunne holde styr på puls, væske- og blodsukkernivåer med mer.

Til det vil man trenge tredjepartustyr, så det er sannsynlig at Healthbook skal fungere som et nav for mange ulike slike produkter, skriver nettstedet Mashable.

Eventuelt er det mulig at den ventede smartklokken til Apple, iWatch, vil ha en del slike funksjoner, men de fleste ryktemakerne tror det er for tidlig for iWatch-lansering i dag.

Les også: Apple ansetter Nokias kameraekspert

Smarte hjem

Det knytter seg stor spenning til en ny plattform for kontroll av ulike enheter i hjemmet. Det var Financial Times som først meldte at Apple vil lansere en plattform som gør at du kan kontrollere lys, sikkerhetssystemer og husholdningsapparater med iPhone.

Samsung og Intel arrangerer også en utviklerkonferanse i samme by med sitt operativsystem Tizen denne uken, som også skal ha fokus på utvikling for ulike typer mindre enheter.

Det er tydelig at de store aktørene er i ferd med å posisjonere for å kunne dominere markedet for "Internet of Things".

Les også: Dette er ryktene om iPhone 6

Ingen ny iPhone

Ifølge Macrumors er det også mulig at det vil komme en billigere iMac-versjon og en billigere iPhone 5s med 8GB lagring, beregnet for nye fremvoksende markeder.

Andre produkter som det har vært mye snakk om en fjerdegenerasjons Apple TV og en 12-tommers Macbook Air med retina-skjerm. De fleste tror disse foreløpig ikke er klare for lansering.

For de som venterpå  iPhone 6 og den neste iPad-versjonene, er lansering av disse ventet til høsten.

Presentasjonen vil begynne klokken 19.00 i kveld norsk tid, og kan streames her.

Les også:

5 apper du kan glemme på iPhone

Apple saksøkte Samsung for milliarder. Fikk «småpenger»

4 tips for å få mer ut av iPad  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.