MARITIM

Hurtigruten har tapt over 1 milliard kroner

Selv om inntektene stiger, så øker tapene for Hurtigruten Norge. Spesielt taper de på ekspedisjonscruisene.

Hurtigruten Polarlys på Moldefjorden. Hurtigruten har et underskudd på 1,3 milliarder kroner i første halvår, men peker på at bookingene har økt.
Hurtigruten Polarlys på Moldefjorden. Hurtigruten har et underskudd på 1,3 milliarder kroner i første halvår, men peker på at bookingene har økt. Foto: Gorm Kallestad / NTB
30. aug. 2023 - 07:41

Årets første seks måneder har gitt et resultat før skatt på minus 113 millioner euro – eller drøyt 1,3 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Bare i perioden april til juni i år endte resultatet på minus 64 millioner euro, tilsvarende 737 millioner kroner. Det er vel 20 millioner euro svakere enn samme periode i fjor.

Hovedårsaken til den negative bunnlinjen er økte finanskostnader og den svake krona.

Det mest positive i halvårsrapporten er at bookingene for hele 2023 er vel 30 prosent høyere enn for 2022 på samme tid i fjor. Selskapet merker ennå ettervirkningene etter koronapandemien.

– Hurtigruten Norge henter seg inn veldig, veldig bra, sa konsernsjef Daniel Skjeldam under en investorpresentasjon tirsdag.

– På den annen side: Hurtigruten Expeditions er bak planen, og vi jobber med å forbedre det. Vi har ikke levert på den kommersielle siden, sier han.

Konsernsjef Anders Opedal deler ut mindre utbytte til Equinor-aksjonærene.
Les også

Equinor: Kutter utbyttet med over 30 milliarder kroner

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.