OLJE OG GASS

Hun er ny letedirektør i Statoil

Overtar etter Gro G. Haatvedt.

Irene Rummelhoff er ny letedirektør for norsk sokkel i Statoil.
Irene Rummelhoff er ny letedirektør for norsk sokkel i Statoil. Bilde: Statoil

Irene Rummelhoff har overtatt som letedirektør for norsk sokkel i Statoil.

Hun startet som letedirektør 1. januar, og kommer fra stillingen som direktør for forretningsutvikling i Utvikling og produksjon Nord-Amerika, som hun har hatt siden 2011.

Rummelhoff begynte i Statoil i 1991, og har hatt ulike faglige stillinger og lederstillinger innen leting og forretningsutvikling i ulike forretningsområder. Hun har en MSc-grad i geologi/geofysikk fra NTNU i Trondheim.

Til Det norske

Tidligere letedirektør i Statoil, Gro G. Haatvedt, har meldt overgang til Det norske oljeselskap AS. Hun tiltrer i den nye stillingen senest august 2014.

Gro G. Haatvedt (56) har vært letedirektør for norsk sokkel i Statoil de tre siste årene.

I denne perioden har Statoil gjort flere betydelig funn, ikke minst Johan Sverdrup. Haatvedt har de siste årene blant annet hatt ansvar for avgrensingsbrønnene på Johan Sverdrup-feltet.

Geofysiker

Hun er utdannet geofysiker fra Universitetet i Oslo i 1984, og ble ansatt i Hydro samme året. Haatvedt fortsatte i Statoil etter at de to selskapene ble fusjonert.

Hun har hatt flere lederstillinger, blant annet på Oseberg og som letesjef for Nordsjøen, hun har hatt ansvar for forretningsutvikling i Iran og vært landsjef i Libya.

Les også:

Nå kommer spesialriggene til Statoil

– Norge og Nordsjøen har blitt mindre attraktivt for investeringer

Slik vil den nye sokkelsjefen holde produksjonen oppe til 2025