OLJE OG GASS

Hun er en av USAs mektigste oljekvinner

Norske Hege Kverneland.

Teknologidirektør i National Oilwell Varco, Hege Kverneland, er med på en topp 50-liste over de mektigste oljekvinnene i amerikanske selskaper. Når hun ikke er ute på jobbreise, har hun kontorplass på Forus i Stavanger.
Teknologidirektør i National Oilwell Varco, Hege Kverneland, er med på en topp 50-liste over de mektigste oljekvinnene i amerikanske selskaper. Når hun ikke er ute på jobbreise, har hun kontorplass på Forus i Stavanger. Bilde: NOV/Ina Steen Andersen
Ina AndersenIna AndersenJournalist
10. juli 2014 - 13:13

Teknologidirektøren i National Oilwell Varco (NOV), Hege Kverneland, har ansvar for teknologiutvikling, engineering og kunnskapsoverføring for 6000 ingeniører.

Alt dette styrer hun, i hvert fall i stor grad, fra sitt kontor på Forus i Stavanger.

Nå har amerikanske The National Diversity Council kåret henne til en av de mektigste og mest innflytelsesrike kvinnene i amerikansk oljebransje.

Eneste nordmann

The National Diversity Council er en amerikansk ideell organisasjon, som jobber for å fremme mangfold og inkludering.

Deres topp 50-liste over de mektigste kvinnene i amerikansk oljebransje, tar for seg kvinner som jobber som ledere i amerikanske selskaper innen oljebransjen.

Hele listen kan du se her.

Blant kriteriene er også at de skal bidra til økt vekst eller strategisk arbeid i selskapet, de skal ha dokumenterte prestasjoner i sitt ekspertiseområde, de skal inspirere andre og ha høy integritet.

Kverneland er eneste nordmann som er med på listen. Men hun vil ikke ta så mye av æren for at hun har havnet der.

– Årsaken til at jeg har havnet på listen er at jeg jobber i et fantastisk selskap, NOV, hvor jeg har en ledende stilling. Det skyldes ikke nødvendigvis jobben jeg har gjort. Så jeg vil ikke ta så mye av æren, sier hun til Teknisk Ukeblad.

Les også: Disse sjefene tjener aller best

– Jeg har den kjekkeste jobben

Hun synes likevel det er kjekt å bli tatt med på listen.

– Det er jo tøft det. Og oljebransjen i USA er jo ikke liten, akkurat, påpeker hun.

I november er hun i tillegg invitert til Houston, hvor kvinnene på listen skal anerkjennes med fest og middag.

Som teknologidirektør, eller Corporate Vice President Chief Technology Officer, som den offisielle tittelen er, har hun ansvaret for teknologiutvikling i NOV.

– Jeg har den kjekkeste jobben i NOV! Jeg jobber med teknologiutvikling, både med interne prosesser på engineering, men også med utviking av nye produker. Jeg ser på ny teknologi og vurdere den. I tillegg har jeg ansvar for intern kunnskapsoverføring. Vi har 6000 ingeniører i NOV, så det blir mye kunnskap. Da er det min jobb å vite hvem som gjør hva, og hvordan vi kan få dem til å jobbe sammen, forklarer hun.

Les også: Ble kastet inn i lederrollen, økte omsetningen med 100 millioner

Forus og Houston

National Oilwell Varco er et amerikansk selskap med hovedkontor i Houston, USA, men med kontorer i over 60 land.

Kverneland bodde og jobbet i Houston i fire år, etter at hun fikk jobben som teknologidirektør. Hun har fremdeles en leilighet i den amerikanske oljebyen, selv om hun nå er bosatt i Sandnes. 

– Jeg har kontor på Forus, men det er vel sjelden jeg sitter på kontoret. Det blir en del reisedøgn, forklarer teknologidirektøren.

Oljeserviceselskapet NOV er verdensledende på mekaniske hovedkomponenter til både landbaserte og offshorebaserte borerigger, på komplette borerigger og brønnboringsrigger på land, på å foreta rørinspeksjon og forsyne innvendige rørbelegg, borestrengutstyr, løfte- og håndteringsutstyr og borekronemotorer for borehull, bor og verktøy.

Les også:

Fikk E i programmering. Nå lager hun IT-løsninger for byggebransjen

Teknologidirektør langer ut mot norsk papirmølle

Her er årets oljekvinne  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.