APPS

Hugo er tilbake!

IOS-APP: Hugo Troll Race er irriterende hektende.

12. juli 2012 - 17:32

For omtrent to tiår siden satt undertegnede klar hver fredagskveld for å ringe inn til et TV-program som lot deg spille et spill på direkten. Spillet het Hugo, og gikk ut på å styre et troll gjennom forskjellige hindringer, noe du gjorde ved å bruke tastene på fasttelefonen.

Å spille spillet i seg selv stod kun for deler av motivasjonen for å sitte med makspuls og slå nummeret gang på gang - den store gulroten lå i premien du vant dersom du greide deg bra: En NES.

Nå har det seg slik at Mobili-redaksjonen aldri ble blant de heldige, og fikk dermed verken spille Hugo eller NES. Skuffelsen gikk etterhvert over og man kunne gå tilbake til det vanlige livet sitt.

Hugo Troll Race

Da det i dag tikket inn en pressemelding om at trollet på nytt er på plass i en iPhone-utgave av spillet ble fristelsen for stor, noe som har resultert i at store deler av arbeidsdagen gikk fløyten.

For dette er virkelig hektende.

Konseptet er enkelt - spillet går ut på å styre Hugo (som kjører en dresin) forbi forskjellige hindre samtidig som du skal samle mynter, pengesekker og diverse bonuseffekter. Dersom du har spilt Temple Run vet du hva det går i.Det tok en stund før vi fikk grep på ting, og da endte det ofte slik som dette.

Det som ofte avgjør om du spiller et spill to timer én gang, eller om du tar det frem igjen og igjen, er om det blir for ensformig. Og til tross for at spillet stort sett går ut på det samme - altså kjøre et troll rundt på dresinen sin - har du plenty med elementer som krydrer spillopplevelsen og forlenger levetiden. 

Oppgraderingsmuligheter er étt av punktene. Etterhvert som du samler opp respektable mengder med mynter kan du blant annet oppgradere dresinen, du kan utstyre Hugo med en hjelm eller du kan låse opp en bonuseffekt som gjør at du finner flere mynter i pengesekkene du samler opp.Spillet har et fyldig achievment-system.

I tillegg har du achievments. Disse får du ved å greie 10 000 meter uten å krasje, ved å sette et gitt antall fiender, ved å finne skjulte områder (som dukker opp tilfeldig) og mye annet. 

Det dukker også opp diverse bonus-effekter rundt omkring på banene, som raketter som gir deg superfart og gjør deg usårlig og lykkehjul-ikoner som lar deg spinne et hjul for å vinne premier etter runden er ferdig.

Dersom du ikke har tålmodigheten til å samle de myntene som trengs for å låse opp oppgraderinger, ekstrautstyr og annet kommer spillet også med en in-app kjøpsfunksjon der du kan handle mynter fra App Store.

Anbefalt

I det store og det hele er dette et spill fullstappet med krydder, spillbarheten er helt strålende og alt virker svært gjennomført.

iPad-versjonen av spillet koster 21 kroner, mens iPhone-versjonen koster sju kroner. Og du får valuta for pengene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.