MOBIL

Huawei planlegger egen mobilplattform

Øker innsatsen i kampen mot Samsung & co. 

26. sep. 2012 - 06:00

Huawei er blant produsentene som har kastet seg hardt på Android-bølgen de siste årene, og har vist at de vet hva de driver med ved å lansere telefoner som U8860 Honor og Ascend P1

Selskapet er også en av Microsofts partnere, og det er ventet at vi får se en Huawei-produsert Windows 8-telefon svært snart - sannsynligvis allerede denne uken. 

LES OGSÅ: Windows Phone 8-krigen er i gang

Utvikler egen mobilplattform

I tillegg til at selskapet nå altså øker satsingen på Windows Phone, skal de ifølge Huawei-sjef Wan Biao også ha planer om å lage en egen mobilplattform, for å ha noe å falle tilbake på om det skulle gå skeis med Microsoft og Google-samarbeidet. 

- Vi bruker ressurser på å lage et mobilt operativsystem basert på vår eksisterende plattform, i tilfelle andre selskaper en dag ikke lenger lar oss bruke deres systemer, sier Biao i et intervju med Reuters

Det er med andre ord snakk om en "nødplattform", så sannsynligheten for at du noensinne får se den på markedet er liten.

Så må det være lov å spørre seg om ikke Mozillas kommende Firefox OS, Palms WebOS eller Samsung/Intels Tizen hadde vært et bedre alternativ om scenarioet skulle inntreffe. 

Kilde: Reuters

LES OGSÅ: To lovende mobilplattformer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.