MOBIL

Huawei lager eget menysystem

Kaster ut både Google og tredjepartsløsninger.

31. mai 2012 - 06:00

Mobilprodusentene er særdeles lite interessert i å bruke de originale Android-menyene Google leverer. HTC har Sense, Samsung har TouchWiz, LG har Optimus UI, Sony har Xperia UI og produsentene som ikke har et eget menysystem smekker vanligvis tredjepartsløsninger som aHome på telefonene sine fremfor å gi ut modeller med det opprinnelige grensesnittet. 

Blant disse produsentene er Huawei, som med telefoner som Ascend D Quad er i ferd med å bli en virkelig interessant mobilprodusent. Og nå har selskapet i likhet med de fleste andre bestemt seg for å tukle med programvaren.

LES OGSÅ: Lyntest av Huawei Ascend D Quad

Foreløpig er det lite detaljer om det kommende Huawei-menysystemet, utover at navnet blir Emotion UI og at produsenten mest sannsynlig kommer til å vise det frem 9. juni.

Økosystem på vei?

Når produsentene lager sine egne menysystemer er det ikke bare for å skille seg fra resten av mengden der ute. Ett av problemene ved å bruke en løsning som "fungerer hos alle" - som tredjepartsmenyer eller originalsystemet - er at du ikke kan skreddersy koden for maskinvaren i den spesifikke telefonen.

I tillegg er et eget menysystemer en viktig brikke for å sy telefoner opp mot sitt eget økosystem - noe særlig HTC og Samsung satser på. Mye tyder altså på at også Huawei vil komme med flere tjenester fremover. Vi regner med detaljene er ute av skapet om et par uker.

Kilde: Pocket Now

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.