T2

Huawei blir utfordrer i mobilmarkedet

Huaweis U8230 er en touchmobil med 3,5 tommers skjerm og pris under 2000 kroner.
Huaweis U8230 er en touchmobil med 3,5 tommers skjerm og pris under 2000 kroner. Bilde: Huawei
Stein Jarle Olsen
5. juli 2010 - 09:12

Huawei lanserer i dag sin nye mobiltelefon U8230 i Norge. Det markerer starten på den kinesiske teleteknologileverandørens storsatsing i Norge, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Huawei Technologies er stort sett kjent som leverandør av telekominfrastruktur, og leverer i dag netteknologi både til Telenor og Netcom.

Les mer: Mobilnettet blir kinesisk

Touch

Huawei U8230 er en prisgunstig, men likevel teknologitung mobiltelefon med Android 2.1 som operativsystem.

– Tiden er endelig kommet for å satse under eget merkenavn i Norge. Med Huawei U8230 får du en elegant og prisvennlig smarttelefon med Huaweis eget Emotion Skin, og enkel tilgang til et stort antall widgets. Den har en 3.5 tommers berøringsskjerm, svært god funksjonalitet og en batterilevetid som ligger i toppsjiktet blant Android-baserte mobiltelefoner, sier Tor Slørdal i Huawei Norge.

Minneløs

Telefonen er allerede til salgs hos Elkjøp og Lefdal, og der fås den fra 2.495 kroner (1.895 kroner da saken først ble skrevet, men dette er endret i etterkant).

U8230 som nevnt 3,5 tommers touch-skjerm med 320x480 i oppløsning, 3,2 megapiksels kamera, GPS, MP3-spiller, 3G, Wifi og det meste annet av dagens mobilsnadder.

Noen kompromisser må man likevel gjøre til en såpass lav pris. Telefonen har bare 192 MB innebygget lagring, men til gjengjeld støtte for micro SD-kort. Vekten er 135 gram, og batteriet holder til 3,5 timer tale i 3G-nettet.

– Vi har vært ekstremt opptatte av å kunne tilby de norske forbrukerne mye mobil for pengene. At vi har klart å holde prisnivået så lavt på en Android-basert telefon av meget høy kvalitet, betyr det fra nå vil koste mindre å få en smarttelefon som er helt deg, sier Slørdal.

Flere produkter

Navnet på telefonen vil også bli endret. Huawei har pågående en navnekonkurranse på Facebook, og varsler også en rekke nye mobilprodukter utover høsten.

– Dette vil være produkter av høy kvalitet innen forskjellige prisgrupper og segment. Vi har flere spennende produkter på gang som vi gleder oss til å presentere for det norske folk, sier Slørdal.

TEST: Samsung Galaxy S:<br/> Du verden, for en telefon

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.