MOBIL

HTCs nye flaggskip er ute av sekken

Bilder og video lekker ut.

Dette er angivelig et lekket produktbilde av HTC M8, også kjent som nye HTC One.
Dette er angivelig et lekket produktbilde av HTC M8, også kjent som nye HTC One. Bilde: HTC/@evleaks
Marius ValleMarius ValleJournalist
11. mars 2014 - 12:08

HTC slapp ingen oppfølger til HTC One under Mobile World Congress, slik vi trodde de ville gjøre. Men den er på vei, og skal presenteres 25. mars.

Hva navnet blir er ikke kjent, men det meste tyder på at den fortsatt skal hete HTC One. Vi tipper «The all new HTC One» eller noe i den retningen.

Noen store overraskelser ser det imidlertid ikke ut til å bli. Det har vært en jevn strøm av lekkasjer på forhånd, og HTC har vært ivrige etter å vise frem litt de også, med flere . I bunnen av artikkelen kan du se en video som nylig lekket ut.

LES OGSÅ: TEST: HTC One

Slik blir nye HTC One

Bilder som har dukket opp viser at telefonen får omtrent samme design som forgjengeren. Dekselet er laget i metall, og på fremsiden sitter det høyttalere over og under skjermen. Det ser imidlertid ut til at telefonen får litt rundere kanter og slikt, så noen direkte kopi av fjorårets design er det ikke.

Telefonen skal ifølge franske Nowhereelse.fr være utstyrt med en fem tommers skjerm med oppløsningen 1920 x 1080 piksler. På innsiden sitter angivelig en Qualcomm Snapdragon 801 med en firekjernet 2,3 GHz prosessor. Om dette stemmer har nye One i så fall samme systembrikke som Samsung Galaxy S5 og Sony Xperia Z2.

Arbeidsminnet skal være 2 GB, og lagringsminnet 16 GB. Minnekortstøtte vil telefonen antakelig også ha, om ryktene er presise.

LES OGSÅ:

Lyntest: Samsung Galaxy S5

Lyntest: Sony Xperia Z2

Dette bildet sies å vise kameraet på baksiden av HTCs kommende toppmodell. Bildet er lekket ut på Twitter-kontoen @evleaks.
Dette bildet sies å vise kameraet på baksiden av HTCs kommende toppmodell. Bildet er lekket ut på Twitter-kontoen @evleaks.

Dobbelt kamera

Kameraet er kanskje det mest interessante. Vi har sett flere bilder av telefonen hvor det er helt tydelig at den har et ekstra kamera på baksiden. Nøyaktig hva hensikten skal være er ikke helt klart, men det har dukket opp mange forslag.

Engadget.com har sett nærmere på en kamerasensor med to linser fra Corephotonics, som i tillegg til et vidvinkelkamera har et kamera som er zoomet tregangeren. Dette skal gjøre det mulig å zoome uten å miste detaljer i bildet. Forbedret ytelse under svak belysning skal også være en fordel med løsningen, ved at programvare sammenligner informasjon fra begge kameraene og behandler bildet slik at flere detaljer kommer med. 3D-dybde er også en del av løsningen.

Corephotonics hevder imidlertid overfor Engadget at de ikke står bak løsningen HTC bruker, men det kan tenkes at den gjøre noe av det samme.

Det kan tenkes at du vil kunne justere fokus i ettertid, og at kameraet skal kunne fokusere raskere. Men dette er og blir spekulasjoner.

En ting er i alle fall sikkert: HTC har ikke gitt opp begrepet «Ultrapixel». Dette er et begrep HTCs PR-avdeling kom opp med for å unngå å snakke om den faktiske oppløsningen kameraet HTC One hadde. Den hadde fire megapiksler, men større piksler enn mobilkamera flest, først og fremst for å gi bedre ytelse i svak belysning. I en nylig publisert video snakker de fortsatt om ultrapiksler og deres kommende telefon. Men de har selvsagt passet på å sensurere videoen slik at ingen detaljer om nykommeren avsløres.

Nye HTC One kommer trolig med disse dekslene, som gir deg informasjon uten at du trenger å åpne dem. Bildet dukket opp på Twitter-kontoen @evleaks.
Nye HTC One kommer trolig med disse dekslene, som gir deg informasjon uten at du trenger å åpne dem. Bildet dukket opp på Twitter-kontoen @evleaks.

Android 4.4 og Sense 6

Telefonen får antakelig Android 4.4, og en ny versjon av HTCs egne brukergrensesnitt Sense. Siden nåværende versjon er Sense 5.5 er det naturlig å anta at den nye versjonen heter Sense 6.

Bilder som sies å stamme fra telefonen viser at menyene i stor grad ser like ut som før. Det inkluderer startskjermen BlinkFeed, som er en nyhetsleser.

LES MER: Dette er nytt i Android 4.4

Videoen under viser et tidlig eksemplar av HTCs nye telefon i det fri. Vi skal ta telefonen nærmere i øyesyn 25. mars, når vi er tilstede under HTCs lansering i London.

LES OGSÅ:

Disse fjerner støy i 70 timer

De største nyhetene og trendene fra mobilfesten

Nå vil Apple også erobre bilen din

LGs mini-telefon har 4,7 tommers skjerm

HTC vil låne prosessoren din og løse gåter  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.