MOBIL

HTC vurderer å kjøpe mobilplattform

... og de utelukker ikke WebOS.

13. sep. 2011 - 11:34

HTC er den produsenten som økte mest i fjor, og leverte knallbra tall over hele rekka i 2010. Dette kan være årsaken til at selskapet er i investeringsmodus om dagen, og både har utvidet Europa-satsingen og kjøpt seg dypt inn i hodesettprodusenten Beats.

Og det kan se ut som om pengepungen fremdeles ikke er lukket. Styrelederen i HTC, Cher Wang, uttalte nylig at produsenten vurderer å kjøpe opp en mobilplattform.

Samtidig understreker hun at HTC overhodet ikke har tenkt å haste seg inn i et eventuelt plattform-kjøp, og vil ta seg god tid til å vurdere et slikt steg.

WebOS ikke utelukket

Til tross for at HTC ikke har hastverk gir dette nytt håp for Palm-plattformen WebOS, som ble kjøpt opp av HP for litt over ett år siden. Som kjent endte dette med at HP bestemte seg for å droppe hele plattformen.

Wang kan bekrefte at WebOS kan være aktuell for HTC, og at et oppkjøp er diskutert internt, samtidig som hun igjen understreker at produsenten ikke har tenkt å gjøre noen impulskjøp.

Fordeler og utfordringer

Er det noe HTC er opptatt av så er det å få menysystemet sitt, Sense, ut til folket. Produsenten har imidlertid ikke lov å bruke dette i Windows Phone-modeller, og i Android-telefonene sine vil de alltid måtte vente til Google-utviklerene er ferdig med nye versjoner før de kan kaste seg over koden og integrere Sense.

Med en mobilplattform som WebOS under eget tak vil samtlige sperrer fjernes, og produsenten kan til og med videreutvikle plattformen rundt Sense istedenfor omvendt.

På den negative siden er det ikke bare og bare å løfte en mobilplattform som i stor grad er på vei ned i dypet.

Det aktiveres daglig over en halv million Android-modeller på verdensbasis, iPhone-tilhengerne er kommet for å bli og Nokia og Microsoft har heller ikke tenkt å la Windows Phone 7 passere i det stille. Det vil altså bli en utfordring å overbevise nok utviklere om å prioritere énda en plattform. 

Når det er sagt håper vi selvsagt at HTC tar denne utfordringen på strak arm, og sender WebOS inn i kampen igjen.

LES OGSÅ: Det er fremdeles håp for WebOS

Kilde: FocusTaiwan via Amobil.no

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.