MOBIL

HTC Sensation kommer 6. juni

Denne har mange ventet på.

24. mai 2011 - 11:45

Nå er endelig leveringsdatoen for HTCs flaggskip klar: Sensation kommer i norske butikker 6. juni.

Det er også ventet at LG slipper løs sin Optimus 3D i butikkhyllene iløpet av de neste ukene, så iløpet av neste måned får du altså fire forskjellige telefoner med doble prosessorkjerner å velge mellom.

LES OGSÅ: Så sterk er HTC Sensation »

Hva er spesielt med HTC Sensation?

HTC er slett ikke først ute med å komme med en dobbeltkjerne-telefon. LG slo konkurrentene med flere måneder på dette punktet, ved å slippe løs Optimus 2X i mars.

Men den er den første med Qualcomm-systembrikken MSM8260. Det mest interessante med denne er ikke at den er utstyrt med doble 1,2 GHz-kjerner eller at den har 768 MB arbeidsminne, men at den har fått grafikkbrikken Adreno 220.

I de ytelsesmålingene som er gjort til nå har denne utklassert konkurrentene. Selv om målingene er gjort på et apparat som har vært tilpasset nettopp ytelsesmålinger gir det en lovende pekepinn på hvor det bærer hen.

Og en kraftig grafikkbrikke kommer nok godt med når du skal spille av grafikk på den tungdrevne 4,3-tommeren med 540 x 960 pikslers oppløsning.

Vi har allerede testet Samsung Galaxy SII, Optimus 2X og Optimus 3D opp mot hverandre på ytelsesfronten, og kommer selvsagt til å følge opp med å teste Sensation på de samme punktene når vi får kloa i et eksemplar.

LES OGSÅ: Optimus 3D VS Optimus 2X VS Galaxy SII

Er det store prisforskjeller?

LG Optimus 2X er det klart rimeligste valget om du først er ute etter en telefon med virkelig kraftig maskinvare. Denne koster ned mot 3500 kroner. HTC Sensation skal ifølge HTC koste fra 4799-4999 kroner når den kommer i butikkene om et par uker. I samme prisklasse som Samsung Galaxy SII og LG Optimus 2X, med andre ord.

Kilde: HTC (se pressemelding på neste side)

For deg som er usikker på om du trenger denne kraften: Billig eller dyr smarttelefon?

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.