MOBIL

HTC One X og 8X er lekket

Oppgradert toppmodell og den første Windows Phone 8-modellen fra HTC har tatt rennefart ut på internett. 

11. sep. 2012 - 06:03

HTC har innkalt presselansering den 19. september, altså om halvannen uke. Som vanlig har det lekket ut en hel del rykter i forkant av lanseringen, og nå er navnet på to av modellene ute av skapet: HTC One X+ og HTC 8X.

HTC 8X

For over to måneder siden dukket en Windows-telefon med navnet HTC Accord opp på ryktebørsen. Dette er telefonen som nå har lekket igjen, under navnet HTC 8X. 

LES MER: Her er HTCs Windows Phone 8-telefoner

Navnet 8X er (dessverre) ikke et hint om en octa-core-systembrikke, men betyr enkelt og greit at den kommer med Windows Phone 8. Den skal være den nest kraftigst spesifiserte av HTCs kommende Windows-telefoner, og byr på en 4,3-tommers skjerm med 1280 x 720 pikslers oppløsning, 16 GB internminne og et kamera som tar bilder i åtte megapikslers oppløsning. 

Nøyaktig hvilken maskinvare som befinner seg under skallet er ikke avklart, men sannsynligvis snakker vi om den samme Snapdragon S4 MSM8260A-systembrikken som står i HTC One S. Dette er forøvrig den samme brikke som står i de nye Sony-telefonene, som ut fra tidlige ytelsestester matcher Samsung Galaxy S III på ytelsesfronten. 

I tillegg til bra ytelse er vår erfaring med denne maskinvaren at den også er svært batterivennlig, så her er det lov å håpe på en telefon som holder lenge mellom ladingene. 

At hastigheten skal være skrudd ned til 1,2 GHz (istedenfor 1,5 GHz) er også et lite hint om at batteritid har vært i fokus her.

HTC One X+

HTC One X+ skal være nøyaktig det den høres ut som den er: En oppgradert One X. Her skal forskjellene være litt mer omfattende enn de vi så hos Sensation og Sensation XE i fjor.

Prosessorkjernene i Tegra 3-brikken har fått høyere klokkefrekvens, nærmere bestemt 1,6 GHz, og skal greie opp til 1,7 GHz i énkjernemodus. 

Telefonen har også blitt noe bredere og noe lengre enn originalen, noe som kan tyde på at skjermstørrelsen har økt. 

Både økt klokkehastighet og større skjerm krever selvsagt tilsvarende justeringer i energikilden, så du kan også regne med at batteriet har fått høyere kapasitet. 

All informasjon om de kommende HTC-telefonene er forhåpentligvis ute av skapet den 19. september, og vi tipper ryktebørsen holder åpent frem til da. 

Kilder: Twitter via GSM Arena

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.