MOBIL

HTC lanserte Windows Phone 8X og Windows Phone 8S

HTCs første Windows Phone 8-modeller er ute av skapet. 

19. sep. 2012 - 18:17

Etter noen uker med rykter gikk omsider HTC's pressekonferranse av stabelen i New York. Her presenterte HTC-sjef Peter Chou og Microsoft-sjef Steve Ballmer to nye Windows Phone-telefoner: Windows Phone 8X og Windows Phone 8S (by HTC). 

Her har det taiwanske selskapet altså innført nok en ny navnestrategi som fjerner enhver tvil om hvilken plattform det er på telefonene du kikker på.

8X er den mest avanserte av de to telefonene. Bak dekslene på denne godsaken skjuler det seg en tokjernet Qualcomm MSM8960-brikke (Snapdragon S4), med to prosessorkjerner på 1,5 GHz og grafikkbrikken Adreno 225. Dette er ikke en ukjent systembrikke for HTC, som også hadde den på plass i HTC One S.Windows Phone 8X by HTC er den nye toppmodellen. 

Skjermen i 8X har fått en størrelse på 4,3 tommer, er av typen S-LCD2 og kjører ut en oppløsning på 1280 x 720 piksler. Dette gir den samme pikseltettheten som Sony Xperia S.

Arbeidsminnet (RAM) i telefonen er på 1 GB, mens internminnet er på 16 GB. Du får ikke støtte for minnekort. 

Samme kamerakomponenter som One X 

Det er ikke bare Nokia som har hentet komponenter fra telefoner med andre plattformer. Et av høydepunktene da vi testet Android-flaggskipet HTC One X var kameraet, som både var lynraskt og leverte knallbra resultater. 

LES OGSÅ: Test av HTC One X

I 8X har HTC brukt nøyaktig samme kamerakomponenter. Her får du altså åtte megapikslers oppløsning og like bra kvalitet, fra et kamera med fantastisk hastighet. 

Frontkameraet er imidlertid kraftig forbedret. Her får du en oppløsning på 2,1 megapiksler og en vidvinklet (88 grader) linse. Blenderen kan åpnes helt opp til f/2.0. 

Beats på plass

8X har i likhet med de fleste andre HTC-toppmodeller fått Beats-branding, og ifølge HTC skal Beats-integrasjonen være bedre enn noensinne. 

LES OGSÅ: Alt du trenger vite om HTC 8X

Windows Phone 8S by HTCWindows Phone 8S by HTC er den rimeligste og minst avanserte av dagens nyheter.

HTC lanserte også et rimeligere Windows Phone 8-alternativ i dag: 8S. 

Denne telefonen kjører på systembrikken MSM8627, som har to prosessorkjerner klokket til 1 GHz, kombinert med grafikkbrikken Adreno 205. Arbeidsminnet er på 512 MB. 

Skjermen er også hakket mindre enn i 8X. Her får du fire tommer, og oppløsningen er satt til 800 x 480 piksler. 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Telefonen har 8 GB internminne, hvorav 4 GB er tilgjengelig for sluttbrukeren. Dette burde ikke være et altfor stort problem i dette tilfellet, da denne telefonen heldigvis støtter MicroSD-kort.

Kameraet i 8S er en hel del enklere enn hos storebror. 8S har en maks oppløsning på 5 megapiksler. 

Ellers har HTC også her fått på plass Beats-brandingen sin, noe som vitner om at den bør levere varene på musikkfronten. 

Både 8X og 8S skal bli tilgjengelige i butikkene iløpet av november. Om dette også gjelder Norge er foreløpig usikkert. 

LES OGSÅ: Alt du trenger vite om HTC 8S

Liker du å følge med på mobilnyhetene? Følg oss på Facebook, så sier vi fra neste gang det er lansering på gang. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.