MOBIL

HTC lanserer Titan og Radar

Én med kjempeskjerm og én i helstøpt aluminium.

1. sep. 2011 - 22:25

Bare timer etter at Samsung gav oss hakeslepp i med Galaxy Note og Galaxy Tab 7.7 kjørte også HTC ut to nye modeller.

I motsetning til hos Samsung er det ikke Android som gjelder i dag, men den nyeste Windows Phone 7-versjonen, altså Mango.

Les mer om WP7 Mango

HTC Titan

HTC Titan lever definitivt opp til navnet sitt. Her får du nemlig en skjerm på hele 4,7 tommer - 0,2 tommer mer enn i Samsungs oppgraderte toppmodell, Galaxy S II LTE.

Skjermtypen er S-LCD, og oppløsningen er 800 x 480 piksler, altså standard Windows Mobile-oppløsning.

Nok kraft får du også. HTC Titan er utstyrt med en prosessor (enkeltkjerne) som yter 1,5 GHz. Uten at vi skal være for bastante antar vi at denne prosessoren står i systembrikken Qualcomm MSM8255t, altså den samme som i Sony Ericsson Xperia Arc S. Arbeidsminnet er på 512 MB.

Telefonen støtter ikke minnekort, men du får til gjengjeld 16 GB internminne å boltre deg i.

Kameraet er mer avansert enn vi er vant til fra HTC: 8 megapikslers oppløsning, en blenderverdi på f/2.2 og videoopptak i 720p. Sensoren er bakbelyst, noe som sammen med den lave blenderverdien skal gjøre det lettere å ta bilder i dunkel belysning.

Stor skjerm og kvasse spesifikasjoner tar plass, noe som har gitt telefonen en ganske så ubeskjeden vekt på 160 gram. Produsenten har imidlertid greid å holde midjen slank, med en tykkelse på 9,9 mm.

HTC Radar

Mens HTC Titan er en svær specs-kjempe er Radar en mer beskjeden telefon med gjennomsnittlige specs, og minner mye om fjorårets Trophy 7.

Her er designen satt i høysetet, og Radar har et helstøpt aluminiumsskall. Vekten er på 137 gram, altså hakket mer enn Desire S.

Telefonen har en 3,8 tommers S-LCD-skjerm med 480 x 800 pikslers oppløsning.

Prosessoren har en hastighet på 1 GHz, så her snakker vi mest sannsynlig om den hyppig brukte systembrikken Qualcomm MSM8255, noe som betyr at du også finner Adreno 205-grafikkbrikken under skallet. Dette er den samme maskinvaren som i for eksempel Sony Ericsson Xperia Play og HTC Desire S.

Heller ikke Radar støtter minnekort, og her må du greie deg med halvparten så mye lagringskapasitet som i Titan, altså 8 GB.

Kameraet tar bilder i en oppløsning på fem megapiksler og filmer i 720p. Også her er sensoren bakbelyst, og blenderen kan åpnes helt opp til f/2.2. Gode fotomuligheter i dårlig lys her også, med andre ord.

Straks på markedet

HTC har tradisjonen tro kort tid mellom annonsering og markedsslipp, og begge telefonene kommer på markedet iløpet av oktober.

Kilde: HTC - les pressemeldingen på neste side

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.