MOBIL

HTC først med 1080p

HTC viste nettopp frem drømmetelefonen vår.

18. okt. 2012 - 12:23
Vis mer

Da HTC kalte inn til pressekonferranse for litt over en måned siden forventet mange at selskapet skulle lansere sin hittil mest høyoppløste mobilskjerm.

Slik gikk det ikke - arrangementet dreide seg utelukkende om Windows Phone 8S og Windows Phone 8X.

Gigantskjerm likevel

Nå viser det seg at HTC kjempeskjerm slett ikke var tomme spekulasjoner, etter at selskapet i går viste frem en telefon med navnet HTC J Butterfly. 

I tillegg til et herlig navn har den svært spenstige spesifikasjoner å by på:

Skjermen er av typen Super LCD 3, og har en størrelse på hele fem tommer, men mer interessant er det at den kjører ut en oppløsning på 1920 x 1080 piksler (1080p).

Dette gir en pikseltetthet på vanvittige 440 PPI, som er over 100 piksler mer per tomme enn Sony Xperia S, som holdt rekorden for pikseltetthet frem til nå.

Det er ikke første gang det dukker opp en telefon med denne oppløsningen, men det er den første av sitt slag som er ment for massemarkedet.

Muskelpakke

For å drive en skjerm som dette kreves det selvsagt mye muskler, og J Butterfly har derfor fått den samme maskinvaren som står i LG-kraftverket Optimus G - nærmere bestemt Qualcomm Snapdragon S4 APQ8064.

I denne systembrikken finner du Qualcomms nyeste og sterkeste grafikkbrikke, Adreno 320, i tillegg til fire 28 nm prosessorkjerner som yter 1,5 GHz hver.

Du får også hele 2 GB med arbeidsminne (RAM), så her burde ikke multitasking være noe problem.

Kameraet i telefonen tar stillbilder med en oppløsning på 8 megapiksler og filmer i 1080i-oppløsning. Vi snakker mest sannsynlig om de samme kamerakomponentene som i One X og One S, noe som på ingen måte er negativt.

At HTC kan ha innsett at det ikke er så suverent å lansere toppmodeller uten minnekortstøtte (verken One S eller One X har dette) er også gode nyheter. J Butterfly har 16 GB internminne i tillegg til støtte for MicroSD-kort opp til 64 GB.

Batteriet i telefonen har en kapasitet på 2020 mAh. Spesielt med tanke på skjermen kan dette muligens bli litt lite, uten at vi skal konkludere med noe som helst ut fra et spesifikasjonsark.

Ikke skremmende størrelse

Til tross for en diger HD-skjerm og kraftige spesifikasjoner ellers har HTC greid å holde totalstørrelsen på telefonen nede. Med mål på 143,3 x 71 x 9,1 mm er den knapt større enn dagens toppmodell, One X.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Vekten på 140 gram er heller ikke avskrekkende - dette er ett knapt gram mindre enn iPhone 4S.

På toppen av det hele er telefonen IPX5-sertifisert, noe som betyr at den skal tåle vannsprut (den er altså ikke vanntett, slik som utstyr med IPX7-sertifisering).

Først i Japan

Vi er sannsynligvis ikke de eneste som akkurat nå sitter og tenker at J Butterfly ser ut til å være drømmetelefonen. Og da skal vi nesten passe på å opplyse om at den i første omgang kun vil dukke opp på det japanske markedet.

Men, HTC har garantert ikke laget et beist som dette for å holde den i et lukket marked. Det vil med stor sannsynlighet dukke opp en tilsvarende modell for Europa i løpet av kort tid.

Kilde: HTC Japan

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.