MOBIL

HTC Endeavour lanseres om to uker

Tegra 3-flaggskip fra HTC skal være rett rundt svingen.

13. feb. 2012 - 10:10

Å "tjuvstarte" Mobile World Congress ved å lansere telefoner dagen før messen åpner er et grep både Samsung og Sony Ericsson har brukt i en årrekke, og i år har også HTC kalt inn til pressekonferranse søndag 26. februar.

Og de siste månedene har vi jevnlig fått pekepinner på hva vi kan forvente fra den taiwanske produsenten.

Bilder av HTC Ville, altså en mid-end-telefon med dobbeltkjerne (!) lekket senest forrige uke, og toppmodellen HTC Endeavour har lekket så ofte at det hersker liten tvil om at den er reell.

For deg som ikke har hengt over ryktesakene de siste månedene er Endeavour altså telefonen som frem til nylig ble omtalt som HTC Edge.

LES OGSÅ: Oppfølgerne vi ser frem til i 2012

Bånnsolide spesifikasjoner

Det er vanskelig å trekke frem de meste aspektene med HTC Endeavour, for det meste du finner på spesifikasjonslisten vil få pulsen til å øke hos alle som er over gjennomsnittlig interessert i mobiltelefoner.

Skjermen skal være et 4,7 tommers beist med en oppløsning på 1280 x 720 piksler, altså det samme som Samsung Galaxy Nexus.

Dette betyr at vi snakker om en temmelig tungdrevet skjerm, men telefonen vil neppe ha problemer med å kjøre ting og tang. Godsaken skal nemlig drives av Nvidias nyeste systembrikke Tegra 3.

I Tegra 3-pakken finner du blant annet grafikkmaskinvare som skal yte sju ganger bedre enn grafikkbrikken som stod i Tegra 2. I tillegg får du fire prosessorkjerner som tikker på 1500 MHz hver.

For å spare batteri er det også lagt inn en støtteprosessor som slår inn når telefonen ikke trenger den tilgjengelige kraften, for eksempel når den er i hvilemodus.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Her er det altså snakk om både HD-skjerm og den hittil kraftigste maskinvaren vi har sett i en mobiltelefon (det er forøvrig godt mulig vi får se tilsvarende lanseringer fra noen av konkurrentene).

Arbeidsminnet skal være på 1 GB.

I tillegg til kraft og HD-skjerm skal telefonen ha hele 32 GB internminne, noe som sammen med støtte for MicroSD-kort burde være tilstrekkelig for de aller fleste.

Android 4.0

HTC Endeavour skal som seg hør og bør lanseres med Android 4.0 og den nyeste versjonen av HTC Sense, altså 4.0-versjonen. Det er forventet at fjorårets Sensation-telefoner også blir oppdatert til denne programvaren i løpet av mars.

Selv om antall lekkasjer tyder på at Endeavour er høyst reell, skal vi likevel understreke at HTC ikke har bekreftet noe av informasjonen offisielt. Det endelige svaret får vi om 13 dager.

Kilde: Modaco, Pocketnow

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.