KARRIERE

Høyspent jentemiljø på jobben

I NORDSJØEN: Elin Mæland stortrives i jobben som sivilingeniør i elkraftteknikk i Vetco. Her er hun på oppdrag i Nordsjøen i fjor sommer.
I NORDSJØEN: Elin Mæland stortrives i jobben som sivilingeniør i elkraftteknikk i Vetco. Her er hun på oppdrag i Nordsjøen i fjor sommer. Bilde: Vetco

Vetco Aibel ekspanderer i likhet med mange andre firmaer for tiden, noe som fører til et yngre miljø på arbeidsplassen.

Ungt miljø

- Vi er ikke bare mange jenter her, det siste året har vi fått et vesentlig yngre miljø fordi vi har ansatt flere nyutdannede, sier Elin Mæland. Hun har jobbet i Vetco siden hun var ferdig sivilingeniør i elkraftteknikk ved NTNU i 2002.

- Litt spesielt er det kanskje at det er et flertall av jenter på avdelingen min. Og faktisk tror jeg at jeg er den eldste av dem, sier 30-åringen fra Oslo.

Høyspentinstallasjoner

Mæland trives godt i jobben sin, og hun ser lyst på fremtiden i Vetco.

- Jeg har jo allerede blitt avdelingsleder, og ser ikke bort i fra at det kan bli nye avansementmuligheter etter hvert, sier hun

- Hva jobber du konkret med?

- Vi driver med kraftdistribusjon under vann, det er høyspentinstallasjoner til oljevirksomheten som er arbeidsfeltet vårt. For meg betyr det mye utviklingsjobber, hvor jeg designer, bygger og tester høyspentkomponenter. Det er gøy å få være med på å designe ting og sjekke at det virker som det skal etterpå. Ellers blir det mye prosjektjobbing hvor jeg bidrar med for eksempel kompetanse i forbindelse med innkjøp av komponenter fra underleverandører, sier Mæland.

Påvirker designen

Hun trekker også frem leverandørindustrien som et spennende segment å jobbe i.

- Her har man muligheten til å påvirke designen, og det liker jeg veldig godt. Nå driver vi for eksempel med et prosjekt med høyspentkoblere og endeterminering som i dette tilfellet er koblet inn i en trafo. I forhold til å være ingeniør i andre elkraftjobber, er det mye nyutvikling i jobben min. Det er gøy, sier Elin Mæland.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.