KLIMA

– Høyre uten miljøansvar

OMSTRIDTE MILJØVEDTAK: Erna Solberg og Høyre kritiseres for å ha mistet all klimatroverdighet etter vedtakene under helgens landsmøte. - Høyre nærmer seg Frp, sier Lars Sponheim.
OMSTRIDTE MILJØVEDTAK: Erna Solberg og Høyre kritiseres for å ha mistet all klimatroverdighet etter vedtakene under helgens landsmøte. - Høyre nærmer seg Frp, sier Lars Sponheim. Bilde: Scanpix
Mona StrandeMona StrandeJournalist
11. mai 2009 - 08:12

Høyres landsmøte sa i helgen ja til økt oljeaktivitet i nord og massiv veiutbygging. I tillegg åpner de for forsiktig utbygging av vernete vassdrag og vil støtte initiativ til å forske og utvikle kjernekraft, spesielt thorium.

Det får flere til å se rødt.

Strutsepolitikk

– Høyre har i helgen satt kortsiktig populisme foran ansvarlighet og langsiktighet, og kastet vrak på en offensiv klimapolitikk. Det er leit, sier miljøpolitisk talsmann i Venstre, Gunnar Kvassheim, til Aftenposten.

Tidligere Høyre-politiker Terje Osmundsen beskylder Høyre for å bryte sine klimaløfter og drive strutsepolitikk:

– Oljeleting i Nord-Norge henger ikke sammen med målet om å stabilisere den globale oppvarming på pluss to grader. Da har ikke verden behov for den oljen, sier Osmundsen til avisen.

Ødelagt på en helg

Høyre vil åpne for petroleumsaktivitet på feltene Nordland VI, Nordland VII og Troms II, noe de også skriver i sitt nye partiprogram. Hovedargumentet er flere arbeidsplasser både i nord og i resten av landet.

Leder i Naturvernforbundet, Lars Haltbrekken, sier han nærmest er sjokkskadd:

– På en helg har de klart å ødelegge alt Børge Brende bygde opp. Han ga Høyre troverdighet i miljøpolitikken. Dette kaster Høyre nå på båten ved å øke utslippene av CO 2 dramatisk, sier Haltbrekken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.