LUFTFART

Høyeste antall reisende på Oslo lufthavn siden før pandemien

Over 96.000 passasjerer reiste gjennom Oslo lufthavn fredag, noe som er det høyeste antall reisende siden før pandemien, ifølge Flysmart24.

Det var svært mange som tok fly fra Oslo lufthavn fredag, ifølge Flysmart24.
Det var svært mange som tok fly fra Oslo lufthavn fredag, ifølge Flysmart24. Foto: NTB
4. juni 2022 - 16:11

– Vi er kjempefornøyd med dagen i går, som ble en test på hvordan flyplassen er rustet for sommertrafikken, sier kommunikasjonssjef Harald Nygård Kvam ved Oslo lufthavn til Flysmart24.

– Vi har planlagt mot sommeren helt fra mars og april sammen med de andre aktørene på flyplassen. Det var derfor veldig tilfredsstillende å se at alt fløt så godt som vi hadde lagt opp til. Dette lover godt for sommeren, sier han videre.

Lørdag morgen viste luftfartens målestokk at tre av fire fly både kom og gikk i rute gjennom hele fredagen. Det vil si at de til sammen 750 avgangene og landingene ikke var forsinket med mer enn 15 minutter.

Kvam tror Oslo lufthavn er bedre rustet til å håndtere oppgangen i antall reisende etter pandemien enn mange andre flyplasser i Europa. Årsaken er de norske permitteringsreglene – personell ble permittert og ikke oppsagt, slik de ble i andre land.

Statsminister Mette Frederiksen og miljøminister Magnus Heunicke besøker Nordic Waste i 22. januar 2024.
Les også

Forurenset jord fra Norge kan sluke dansk by

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.