KLIMA

Høy radioaktivitet påvist på flere personer

HØYE VERDIER: To japanere har fått påvist like høye strålingsverdier som arbeidere ved Fukushima-kraftverket. Bildet viser en tysker som blir kontrollert for radioaktivitet etter at han kom hjem fra Japan i går.
HØYE VERDIER: To japanere har fått påvist like høye strålingsverdier som arbeidere ved Fukushima-kraftverket. Bildet viser en tysker som blir kontrollert for radioaktivitet etter at han kom hjem fra Japan i går. Bilde: Reuters
25. mars 2011 - 08:53

To japanere er innlagt på sykehus i Kina etter at de ble testet og det ble påvist høye verdier av radioaktivitet på dem.

Det opplyste kinesiske tollmyndigheter fredag.

Les også: Strålingen har nådd Norge

Langt over grenseverdiene

Nivåene av radioaktivitet skal være langt over grenseverdiene. De to japanerne kom onsdag til byen Wuxi øst i Kina. De to skal ikke utgjøre noen fare for andre.

Til nå er det kun målt høye nivåer av radioaktivitet på arbeidere som jobber ved de ulykkesrammede atomreaktorene i byen Fukushima. Om lag 700 ingeniører har jobbet døgnet rundt for å stabilisere reaktorene etter at jordskjelvet og tsunamien rammet for to uker siden.

Tre arbeidere ble torsdag utsatt for høy stråling da de ble stående i radioaktivt vann mens de skulle erstatte en kabel i en av reaktorene. To ble sendt til sykehus med mistanke om at de hadde fått alvorlige strålingsskader. Dette førte også til at arbeidet med å reparere reaktoren ble forsinket.

Les også: – Ikke dropp atomkraften

Over 10.000 døde

Antall omkomne etter jordskjelvet og tsunamien i Japan passerte fredag 10.000, ifølge offisielle tall.

To uker etter den ødeleggende naturkatastrofen endret livet til hundretusener av japanere, fortsetter antall døde å stige. Og det er lite håp om å finne noen av de 17.500 menneskene som er registrert som savnet.

Den eldste delen av befolkningen ble spesielt hardt rammet av katastrofen. To tredeler av ofrene var over 60 år, viser en innledende undersøkelse av 2.800 identifiserte omkomne.

Les også:

– Fukushima ingen atomkatastrofe

– Alvorlig stråling i japansk mat

TU mener: Hva blir kjernekraftens fremtid?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.