Hologrammer gjør det enklere å fjerne kreftsvulster

Den første operasjonen planlagt med norsk CE-godkjent hologram-teknologi var vellykket. Nå skal rekordstøtte fra EU ta Holocare hele veien inn i operasjonssalene.

Professor Bjørn Edwin (t.v), som er leder for klinisk forskning ved Intervensjonssenteret ved Rikshospitalet, og overlege Knut Jørgen Labori kan sammen interagere med et leverorgan og diskutere hvordan svulsten (i gult) bør fjernes ved hjelp av hololens-briller og HoloCare-programvaren som etter flere års utvikling nå er godkjent for pre-operativ bruk. Målet er å kunne bruke den i sanntid under operasjoner om bare fire år.
Professor Bjørn Edwin (t.v), som er leder for klinisk forskning ved Intervensjonssenteret ved Rikshospitalet, og overlege Knut Jørgen Labori kan sammen interagere med et leverorgan og diskutere hvordan svulsten (i gult) bør fjernes ved hjelp av hololens-briller og HoloCare-programvaren som etter flere års utvikling nå er godkjent for pre-operativ bruk. Målet er å kunne bruke den i sanntid under operasjoner om bare fire år. Montasje: Sopra Steria
Mona StrandeMona StrandeJournalist
31. mars 2024 - 05:00
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.