OLJE OG GASS

Holder tilbake oljeprognose

HOLDER TETT: Bente Nyland og oljedirektoratet får refs fra Stortingets olje- og energikomité for å holde tilbake prognoser. Komiteens leder vil ta saken opp med olje- og energiministeren.
HOLDER TETT: Bente Nyland og oljedirektoratet får refs fra Stortingets olje- og energikomité for å holde tilbake prognoser. Komiteens leder vil ta saken opp med olje- og energiministeren. Bilde: ≈serud, Lise
Mona StrandeMona StrandeJournalist
5. feb. 2009 - 11:28

Først utsatte oljedirektør Bente Nyland publiseringen av langtidsprognosen i begynnelsen av januar, med beskjed om at prognosen skulle legges frem i slutten av januar.

Ikke før i mai

Nå får Aftenposten opplyst fra direktoratet at de ikke vil komme med prognosen før revidert nasjonalbudsjett legges frem i mai.

- Vi har en situasjon som er for uoversiktlig til å gå ut med en prognose, sier kommunikasjonssjef Stein Hernes i olje- og energidepartementet til Aftenposten.

Reagerer sterkt

Leder for Stortingets olje- og energikomité, Gunnar Kvassheim, synes det er uforståelig at prognosen blir holdt tilbake.

- At det er usikkerhet knyttet til en prognose, bør ikke medføre at den ikke blir offentliggjort. Da får man heller presentere tallene med det forbehold at ting er i endring, og si at man kommer tilbake med ny, oppdatert informasjon i revidert nasjonalbudsjett. Disse vurderingene fra Oljedirektoratets side er av stor viktighet, også for å se om det bildet som tegnes er i samsvar med oljenæringens vurderinger av fremtiden, sier Kvassheim til Aftenposten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.